MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Chemische procesengineering
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Chemische procesengineering

Een chemisch bedrijf bestaat uit verschillende onderdelen zoals pompen, compressoren, warmtewisselaars, distillatietorens, regelaars, kleppen, enz., die eenstemmig moeten samenwerken om de beoogde resultaten af te leveren. 

De docent wil het programma zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van de aanwezige cursisten. Daarom omvat het programma vijf standaard modules en tien optionele, waaruit de cursisten bij de aanvang er gezamelijk vijf mogen kiezen.

Doelgroep

Ingenieurs actief in engineering of productie van chemische bedrijven: beginnende ingenieurs vinden hierin een belangrijke hulp om snel mee te draaien in een bedrijf, voor ervaren ingenieurs is deze cursus een nuttige bron van informatie over de stand van de techniek in hun vakgebied. Personen die overstappen naar proces engineering.

Programma

Datums

de cursus gaat door op vrijdagen telkens tussen 13u00 en 16u30:

20 april, 27 april, 04 mei, 18 mei, 25 mei en 1 juni 2018 

Docent

Dr.ir. Xavier Martens


Burgerlijk scheikundig ingenieur aangevuld met een doctoraat in het opstellen en oplossen van optimaliseringsproblemen.Meer dan 25 jaar ervaring in petrochemische en chemische industrie in meerdere directiefuncties, waaronder 8 jaar als afgevaardigd bestuurder.
Daarnaast 10 jaar deeltijds docent aan de K.U.Leuven voor chemische procestechniek en economische analyses.Sinds 2002 zelfstandig consulent voor energiebesparingen in industrie en private woningen, voor kostenbesparingen, mathematische procesmodellen, optimaliseringen en tevens interim manager. Docent van meedere cursussen bij VIK / ie-net sinds 1995.

Contact & info

Mevr. Katrien Godrie
Projectcoördinator
IE-NET INGENIEURSVERENIGING V.Z.W.
20/04/2018 Van: 13u00
01/06/2018 Tot: 16u30
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen
Grote kaart tonen