MENU Menu
of
Vitm coachende vaardigheden
Home / VITM-COACHENDE VAARDIGHEDEN

VITM-COACHENDE VAARDIGHEDEN

Door middel van concrete oefeningen verhoog je je zelfkennis en kan je een aantal vaardigheden inoefenen. Je ervaart wat het is om op een coachende manier in gesprek te gaan. 

Doelstellingen van de oefeningen:
Meer zelfkennis: Wat zijn jouw sterktes, valkuilen, allergieën en uitdagingen? Hoe komen ze tot uiting in je professionele leven? Wat zegt dat over je functioneren?

De voornaamste coachende vaardigheden die worden toegelicht en ingeoefend zijn:

Voluit aanwezig zijn, in contact met je eigen lichaam en gevoel en in verbinding met de ander. Zelfbewustzijn en authenticiteit is hierbij belangrijk. 
Vragen stellen en feedback geven. Luisteren zonder oordeel, vanuit oprechte interesse. Achterhalen wat de ander drijft en op welke manier motivatie en betrokkenheid kan groeien. 
Doorvragen op een zachte, empathische manier. Het antwoord achter het eerste antwoord achterhalen. 
Uitdagen en inspireren. Kennis en bewustzijn bij de ander laten ontwikkelen – de gesprekspartner uitnodigen om na te denken en mee tot oplossingen te komen. 

DOCENTEN

Els Schrauwen is bio-ingenieur, opgeleid als Certified Personal Coach en consultant innovatieve arbeidsorganisatie. Ze is zaakvoerder van ArkeoConsult  ( www.arkeoconsult.be )
Els heeft veel ervaring als leidinggevende en verandercoach in het bedrijfsleven waarbij ze een structurele aanpak combineert met een mensgerichte werkwijze en focus op de medewerker.

Filip Bauwens volgde de opleiding industrieel ingenieur en is licentiaat industrieel beleid. Hij behaalde een graad in toegepaste ethiek. Hij heeft het PCC certificaat van ICF (Internationale Coaching Federation).
Filip is gepassioneerd door het in beweging brengen van mensen. Hij was vele jaren actief in de industrie als ingenieur/manager, nadien binnen HR (rekrutering, outplacement en coaching). Hij is de oprichter van PROPEL (www.propel.be), een organisatie die zich al 10 jaar specialiseert in het coachen en trainen van ingenieurs en STEM-profielen.