MENU Menu
of
Unilin
Home / UNILIN

UNILIN

Afgestudeerd en goesting om te ondernemen? Betreed de UNILIN-Arena!

Bij ondernemen denk je misschien meteen aan ‘zelf je bedrijf oprichten’ of aan een ‘zelfstandig beroep’. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ondernemen kan ook binnen een bedrijf. Je eigen idee volledig zelf uittekenen en op poten zetten maar dan wel met de hulp en steun van je werkgever. Als het ware een eigen bedrijfje beginnen, maar dan wel binnen een bedrijf.

Krijg je na het lezen van dit artikel ook zin om bij UNILIN aan de slag te gaan? Neem dan zeker een kijkje op jobs.unilin.com of bekijk de Young Graduate vacatures op Student.be.

UNILIN bedacht het concept van The Arena. The Arena stimuleert elke medewerker om met ideeën te komen en zelf mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf. Iedereen, ongeacht de functie of afdeling, wordt opgeroepen om een idee in te dienen. Dit wordt door een jury beoordeeld. Wat het extra uniek maakt, is dat het team met het winnende idee nadien de tijd en het budget krijgt om binnen UNILIN een eigen bedrijf te starten en hun idee ook werkelijk te realiseren.

Hoe werkt het concreet?

Stap 1: Inspiratie, insturen van idee & voorselectie
Inspiratiesessies, speedstorming en webinars zorgen dat iedereen de nodige inspiratie krijgt om aan een idee te werken. Zij die willen, dienen één A4 in met een welomschreven idee. De beste 20 ideeën worden weerhouden.

Stap 2: Verfijnen van idee en presentatie voor jury in The Arena Halve Finale
De overblijvers worden intensief begeleid en gecoacht om hun idee kort en krachtig te presenteren voor een jury en een publiek tijdens de Arena Halve Finale.

Stap 3: Uitwerken van business case ter voorbereiding van The Arena Finale
Er blijven een 5-tal ideeën over. Tijdens een tweedaagse bootcamp worden de finalisten uitgedaagd om hun business case nog sterker te maken. Ze worden ook getraind in hun presentatievaardigheden. Want tijdens The Arena Finale moeten ze hun business case verdedigen met een overtuigende presentatie. De persoon of het team dat The Arena wint, krijgt de tijd en de financiële middelen om het project uit te werken.

De vorige edities van The Arena kenden veel succes. Zo groeide uit de eerste editie het idee van ReadyFit, de op maat gemaakte vloer. Gedaan met zelf je Quick-Step vloer zagen. Voortaan wordt je vloer op maat gezaagd geleverd! Maar het innovatietraject leidt niet alleen tot nieuwe business. Het  zorgt er ook voor dat mensen groeien en zichzelf echt verrassen. The Arena is een ware speeltuin voor ondernemende enthousiastelingen. Dankzij The Arena creëer je een echte innovatiecultuur en laat je entrepreneurship echt tot uiting komen. En daar komen fantastische dingen uit!

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Meer info vind je op de UNILIN jobsite.