MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / Workshop warmtenetten
09/11/2018
Partnernieuws

Workshop warmtenetten

Verwarming vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50% van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10% van de totale Europese warmtevraag leveren.

In Denemarken werken ze intussen al meer dan 100 jaar met stadsverwarming, waardoor er heel wat knowhow werd opgebouwd en de Denen vandaag beschikken over de meest efficiënte gecombineerde warmte- en stroomtechnologie. Maar ook Vlaanderen is ambitieus, al staan we hier nog maar aan het begin. In Antwerpen is een stedelijk warmtenet alvast geen toekomstdroom of een ver-van-ons-bed-show meer, integendeel, er wordt volop aan gewerkt.

In maart 2017 hebben ISVAG en de Deense federatie van warmtebedrijven DBDH een intentieverklaring ondertekend, met het oog op de uitwisseling van kennis en informatie. Graag nodigen we u uit voor de eerste internationale workshop over stadsverwarming, op donderdag 22 november in Antwerpen. Simultaan vertaling Nederlands-Engels en Engels-Nederlands wordt voorzien.

Deelnemen is gratis. Interesse? Ontdek het programma en schrijf je in via de website