MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / Nieuwsbrief Vrouw en Ingenieur
17/03/2020
Algemeen

Nieuwsbrief Vrouw en Ingenieur

Jaarlijks organiseren we diverse lezingen, discussieavonden en trainingen georganiseerd met het oog op persoonlijke groei en ontwikkeling. 
Neem je agenda dus bij de hand, want de eerstvolgende activiteiten sommen we hieronder al even op: 

Vergadering
De eerstvolgende vergadering van Vrouw en Ingenieur vindt plaats op 25 april in het Ingenieurshuis! Iedereen is van harte welkom! Graag wel een seintje naar Britta Verhelst als je aanwezig wil zijn. 

Rond een boek
We komen samen rond een boek. De boekenaanbrengster van dienst, leidt de avond in en vertelt haar reflecties na het lezen van dit specifieke boek.
Waarom dit boek? Wat blijft hangen? Waar kon ze niets mee? Wat is haar oproep naar anderen?
Daarna gaan we over het boek in gesprek en wakkeren het aan met enkele stellingen.
Hilde Helsen bijt op 15 mei de spits af. En voor diegene die Hilde een beetje kennen is het boek dat zij aanbrengt geen verrassing:The Infinite Game van Simon Sinek. 
Benieuwd? 
> Meer info en inschrijven 

Avondlezing: Spreken met zelfvertrouwen en impact
Op woensdag 27 mei legt Elizabeth Van Den Bergh, internationaal speaker coach ons uit wat public speaking is en waarom het een belangrijke, zo niet dé belangrijkste skill is voor je carrière. Public speaking gaat veel verder dan een speech op het grote podium. Het gaat van solliciteren met succes, over jezelf laten horen in meetings tot het motiveren van teams en bedrijfspresentaties die blijven plakken. Verwacht een leerrijke en ook wel amusante avond met nieuwe inzichten, praktische tips, enkele interactieve oefeningen en de kans om jouw vragen te stellen. Nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op de website van Elizabeth Van Den Bergh!
> Meer info en inschrijven 

Peer Coaching: een boost voor je persoonlijke ontwikkeling!
Ben jij een vrouwelijk ingenieur en wil je samen met een coach aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Schrijf je dan zeker in voor onsPeer Coaching traject! Met een 20-tal duo's doorlopen we een traject dat een jaar zal duren. We starten op zaterdag6 juni met een dag waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van het coachen en waarbij je jouw peer coach ontmoet. Begeleiding door: ir. Els Schrauwen, Head of procurement De Lijn en ICT coach, ir. Hilde Helsen, Ondernemer, Coach en auteur van het boek DREAMERS who DO, ir. Valérie Tanghe,  Directeur Digital Workplace bij Cegeka en Voorzitter Amazone vzw.
> Meer info en inschrijven

Jaarlijks etentje
Noteer alvast vrijdag 19 juni in je agenda voor ons jaarlijks etentje.
Place to be: Restaurant Secretaire in Kallo. 
Meer info volgt!

Ben of ken jij een straffe madam? 
Bij ILYA streven we er naar om zo veel mogelijk vrouwelijke rolmodellen in de spotlights te zetten. 
Ben of ken jij een vrouw met een straf verhaal? Of met exepertise in één van onze komende thema's nl. Sport, Overheid of Industrie 4.0? Stuur dan een mailtje naar ilya@ie-net.be