Ingenieursprijs Paul Donners 2017

Op donderdag 26 oktober werd op de universitaire campus in Hasselt de Ingenieursprijs Paul Donners uitgereikt tijdens de 10de editie van het Limburgs Ingenieurs Event. Deze prijs is een gezamenlijke organisatie van de Limburgse afdeling van ie-net ingenieursvereniging vzw en van de Vriendenkring Paul Donners vzw. De prijs bekroont de beste masterproef van de Faculteit Industriële Wetenschappen in Limburg.

Beide Industrieel Ingenieurs met specialisatie Electronica, Ing. Kobe Bamps en Ing. Céline Cuypers, maakten hun masterproef in samenwerking met Hartcentrum Hasselt. Zij ontwikkelden een beeldverwerkingsalgoritme voor het detecteren en reconstrueren van de Nervus Phrenicus op hoge resolutie CT-scans. Deze nieuwe techniek heeft een hoge maatschappelijke relevantie en praktische inzetbaarheid bij hartoperaties.

De winnaars ontvingen een cheque ter waarde van 2000 euro. Op deze manier wil de ingenieursvereniging de ontwikkeling en toepassing van technische innovatie in onze provincie stimuleren en belonen.

Kobe Bamps en Céline Kuypers sleepten tijdens de ie-netprijzen ook de Publieksprijs in de wacht én de EOS-scriptieprijst. Lees hier het artikel. 

© IE-NET 2016