MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Brussels Volkstejoêter – De Zugezeide Zeeke
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Brussels Volkstejoêter – De Zugezeide Zeeke

Een verbrusseling van de toneelklassieker ‘Le Malade Imaginaire’ van Jean-Baptiste Poquelin of beter bekend als Molière. Dit werk was trouwens de laatste komedie die Molière heeft geschreven en waar hij, tijdens een uitvoering, als hoofdrolspeler plots onwel werd en later is overleden.

Ondanks zijn goede gezondheid en zijn rijkdom schakelt het hoofdpersonage almaar doktoren in voor zijn ingebeelde darmproblemen en klaagt hij almaar over de rekeningen die hij daarvoor moet betalen. De dokters en de apothekers overbluffen hem door hun geleerdheid en hij is hun slachtoffer. Als weduwnaar is hij hertrouwd, maar zijn tweede echtgenote kijkt uit naar zijn erfenis. Om gratis medische verzorging te krijgen probeert de onuitstaanbare hypochonder zijn dochter, die evenwel iemand anders op het oog heeft, uit te huwelijken aan een onaantrekkelijke arts terwijl zijn tweede vrouw haar liever in een klooster ziet. Wanneer hij dan verzorging ondergaat, onder het sarcasme van een kokette dienstmeid, wordt hij bedrogen door zijn echtgenote. …. Dit en nog veel andere scenes die we hierbij meemaken, leiden tot een kluchtig geheel en zullen ons een plezierige avond bezorgen.

Het aantal deelnemers is evenwel beperkt, dus best tijdig aanmelden. Na afloop kunnen we ter plekke in het foyer nog wat nakaarten bij een aangeboden consumptie.

Extra informatie

  • Inschrijven via de website voor 26/11/2022
  • Let wel: aantal deelnemers is beperkt!
  • Enkele dagen vooraf ontvangt U nog een schrijven met laatste instructies.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Fred Ceusters
03/12/2022 Van: 20u00 tot 22u30
Theater Zinnema Veeweidestraat 24-26 1070 Anderlecht

€ 20,00 p.p. voor ie-net-leden / gezinsleden / partner
€ 35,00 p.p. voor niet-leden