MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Astrofotografie: adembenemende beelden uit de ruimte
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Astrofotografie: adembenemende beelden uit de ruimte

Drie mensen van de werkgroep “Astrofotografie en Spectroscopie” van de Volkssterrenwacht A Pien zullen een boeiend verhaal vertellen over hun hobby.

Prof. Stijn Hertelé (UGent) is in zijn vrije tijd astrofotograaf. Hij zal een overzicht geven van de basistechnieken in de astrofotografie. Zijn sessie beantwoordt vragen zoals met welke opstelling je opnamen kan maken en hoe je ruwe data tot mooie beelden van sterren, nevels … kan verwerken.

Wouter D’hoye is een zeer verdienstelijke maanfotograaf. Hij zal tonen hoe een video-opname van de maan, opgenomen doorheen een telescoop, voldoende data bevat om een hoge resolutieopname te maken van het maanoppervlak. Zijn werk resulteert in uitzonderlijke opnamen, ook in kleur.

Jan Scheers is een astrofotograaf die vaak opnamen maakt met de remote netwerken van Slooh en Telescope Live. Hij maakt prachtige beelden van nevels in de Melkweg en van verre melkwegstelsels. Een techniek met narrowbandfilters zorgt voor zeer mooie kleurbeelden die ook nog veel wetenschappelijke informatie bevatten.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Karel Berkers
Informaticus - Projectleider
FOD FINANCIEN
22/10/2022 Van: 14u30 tot 17u00
UGent Volkssterrenwacht Armand Pien Lovelingstraat (midden zijgevel Plateaugebouw) 9000 Gent

Gratis voor ie-net-leden / partner
€ 20,00 p.p. voor niet-leden