MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Het Lam Gods: toen en nu
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
28/05/2022

Het Lam Gods: toen en nu

VERZAMELEN OM 14:15 UUR

2020 Van Eyck-jaar, tot een illuster virus er anders over besliste... Maar uitstel is geen afstel: we brengen een bezoek aan het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, via de "Master of Detail"-tour in "Augmented Reality".

In de crypte van de kathedraal reist u met behulp van een Augmented Reality toestel diep in het verleden en ervaart de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal alsof u er zelf bij was. Als hoogtepunt van de tour komt u oog in oog te staan met het enige echte Lam Gods.

AR is een technologie die toelaat om, met behulp van een Augmented Reality-bril of tablet, een virtuele 3D-holografische laag te leggen op de reële wereld om je heen. Kortom, in je fysieke wereld verschijnen extra 3D figuren die versmelten met de echte omgeving, als men doorheen de bril of tablet kijkt. In tegenstelling tot Virtual Reality (VR) ziet men bij AR nog steeds de echte wereld.

Informatief:

Let op voor de rijrichting en de knippen (lussenplan), de snelheidsbeperking (max. 30 km/uur), de lage emissiezone en het betalend parkeren in het centrum van Gent.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Karel Berkers
Informaticus - Projectleider
FOD FINANCIEN
28/05/2022 Van: 14u15 tot 16u00
Sint-Baafs kathedraal Sint-Baafsplein 9000 Gent

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 30,00 p.p. voor niet-leden