MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Diner causerie met Professor Bruno De Meulenaer over voeding
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
18/03/2022

Diner causerie met Professor Bruno De Meulenaer over voeding

Op 18 maart 2022 organiseert ie-net West-Vlaanderen een diner causerie met Bruno De Meulenaer. De diner causerie gaat door in Domein Vossenberg in Hooglede. Tijdens een heerlijk diner zal Bruno De Meulenaer, professor aan de UGent en mede-auteur van het boek 101 vragen over voeding op een toegankelijke wijze ons allerlei interessante wetenswaardigheden over voeding  presenteren. De avond vangt aan om 19 uur met een aperitief en de causerie wordt gehouden tussen de gerechten door.   

Professor Bruno De Meulenaer doceert levensmiddelenchemie en chemische voedselveiligheid aan de UGent aan de Vakgreop Levensmiddelentech,ologie, Voedselveiligheid en Gezondheid van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek situeert zich vooral in het domein van lipiden-en eiwitchemie, de vorming van procescontaminanten in levensmiddelen en de invloed van verpakken op de chemische kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen.  

Professor Bruno De Meulenaer is ook mede-auteur van het boek: 101 vragen over voeding.  Er is heel wat geschreven en gezegd over voeding. Zo zou geroosterd brood een stuk gezonder zijn dan normaal brood, de schil van appels ongezond (want: pesticiden) en tegelijkertijd het gezondste deel van een appel (daar zitten de meeste vitamines in). En wat is het verschil in voedingswaarde tussen wit, bruin en volkorenbrood? Wat is glutenintolerantie? Is de korst van brood gezonder dan het kruim? Zijn er groenten die meer beschermstoffen bevatten dan andere, de zogenoemde supergroenten? Wat wordt bedoeld met tuinverse en marktverse groenten? Kan men te veel fruit eten? Veel adviezen en tips zijn tegenstrijdig. Logisch dat je het als consument op een gegeven moment ook niet meer weet. TIjd voor een deskundig en vooral eenduidig antwoord! 

Het antwoord op een selectie van de 101 vragen worden tijdens de causerie op een wetenschappelijke maar voor iedereen toegankelijke wijze gepresenteerd.Feiten worden bevestigd en fabels ontkracht! Het is tegelijk het uitgelezen moment om al je prangende vragen over voeding te stellen. Kom het allemaal te weten tijdens deze bijzonder hartige causerie!

Programma

  • 19:00 uur: Aperitief - cava/fruitsap/water met wachtbordje met 3 fijne hapjes
  • 19:45 uur: Voorgerecht: zeebaars - risotto van bulgur - jus van bouillabaise - romesco
  • 20:10 uur: Eerste deel presentatie 
  • 20:40 uur: Hoofdgerecht: kalfslende gebakken in hoeveboter - versterkt met morilles-kleurrijke wortelen - soezenaardappel 
  • 21:15 uur: Tweede deel presentatie 
  • 21:45 uur: Nagerecht: sabayon - Grand Marnier - gegratineerd seizoensfruit - vanille  gevolgd door koffie 

 

Extra informatie

In geval van specifieke maaltijd / dieet vereisten, gelieve dit vooraf ten laatste op vrijdag 11 maart 2022 per email mee te delen via frans.verstraete@ec.europa.eu

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Frans Verstraete
Ambtenaar
18/03/2022 Van: 20u00
19/03/2022 Tot: 00u00
Domein Vossenberg Hogestraat 194 8830 Hooglede

€ 65,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 100,00 p.p. voor niet-leden