MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek aan de Abdij van Park en brouwerij Braxatorium Parcensis met bierproeverij als afsluiter.
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
07/10/2023

Bezoek aan de Abdij van Park en brouwerij Braxatorium Parcensis met bierproeverij als afsluiter.

Wandel door het klooster en sta oog in oog met unieke 17de eeuwse kunstschatten

De historische ruimtes van het klooster zijn gerestaureerd. Dompel je onder in de filosofie en geschiedenis van de abdij en de norbertijnenorde. Dé pronkstukken zijn de unieke stuccoplafonds uit de 17e eeuw van de hand van Jan Christian Hansche en de pandgang met 20 virtuoze en monumentale teruggeplaatste glas-in-loodpanelen uit de 17e eeuw, uitgevoerd door de Leuvense glaskunstenaar Jan de Caumont. Deze zijn vandaag erkend en beschermd als Vlaamse Topstukken.

 

Bezoek de brouwerij en sta verbaast van de techniek die gebruikt is om dit huzarenstuk te verwezenlijken.

2017 staken de paters van de Abdij van Park en Joris Brams de koppen opnieuw bij elkaar. Er werd beslist om de brouwerij zorgvuldig te restaureren en op de originele plaats her op te bouwen. BW Process, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van brouwerijmateriaal, stelde zijn ervaring en kennis ten dienste van het project en bracht tal van vernieuwende ideeën aan. Hiermee wordt opnieuw aangeknoopt met een andere eeuwenoude traditie van onze Abdij, namelijk het toepassen van innovatieve en duurzame oplossingen.

 

We sluiten af met een proeverij.

In de Abdijbrouwerij van Park worden slechts heel kleine hoeveelheden bier geproduceerd met lokale grondstoffen volgens eeuwenoude principes. Eén brouwsel is 1000 liter. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van bio-ingrediënten en kruiden die op de abdij zelf groeien. Bij het brouwen worden de seizoenen gevolgd. Het graan wordt gemalen in de nabijgelegen watermolen. We proeven er 3 verschillende brouwsels van brouwerij “Braxatorium Parcensis”.

 

Programma

  • 13:00 uur: samenkomst aan de Abdij van het park
  • 13:30 uur: Rondleiding
  • 15:00 uur: einde rondleiding
  • 15:15 uur: bezoek aan de microbrouwerij gevolgd door bierproeverij
  • 16:45 uur: einde activiteit

Parkeren

  • Parkeren aan Abdij van Park
  • Abdij van Park beschikt over een beperkte gratis parking voor korte duur (4 uur met parkeerkaart) ter hoogte van de Mariapoort.
  • Parkeren op het centrale plein, het Neerhof van Abdij van Park is voorbehouden voor mensen met een invalidenkaart of personen die over een vergunning beschikken.

 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Kris Beterams
Zaakvoerder
BETERAMS PROJECTS B.V.B.A.
07/10/2023 Van: 13u00 tot 16u45
Abdij van Park Abdij van Park 7 3001 Leuven

€ 30,00 voor ie-net-leden / gezinsleden
€ 50,00 p.p. voor niet-leden