MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Motor- en wandelreis in het Harzgebergte van 13 tot 19 augustus 2023
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
13/08/2023

Motor- en wandelreis in het Harzgebergte van 13 tot 19 augustus 2023

Programma

We gaan deze zomer naar het Harzgebergte. We werken een prachtige reis uit voor wandelaars en motorrijders, vanuit het centraal gelegen Ahorn Hotel Braunlage waar we een hele week logeren, van zondagavond 13 tot zaterdagochtend 19 augustus.

Afspraak is voor iedereen op zondagavond 13/8 in het hotel.

Er zijn twee keuzemogelijkheden:

 • Je doet de rit naar Braunlage in één dag, 540 km, ongeveer 6 uur rijden. De Motards spreken af op een nader te bepalen plaats (Leuven, Luik, ...) en rijden voornamelijk over autowegen.
 • Je doet de rit in twee dagen. We nemen de autoweg to bv. Eupen, en rijden dan langs mooie bochtjes (voorbeeld) naar Braunlage, met een overnachting in Sauerland. Ongeveer 650 km, 11 uur rijden in twee dagen

De wandelaars zullen op aangepast tempo, in functie van wat elk graag doet, heerlijk kunnen wandelen (of fietsen!) in groep of individueel.

Ter plekke kan je vijf dagen genieten van de prachtige omgeving, en van een uitstekend hotel met alles erop en eraan. De motorrijders kiezen elke ter plekke of ze met de korte dan wel met de langere rit meerijden, of gewoon ... heerlijk niets doen, luieren, zwembad, sauna, ..

​'s Avonds verbroederen we en kunnen we honderduit vertellen over de mooie dingen die we beleefd hebben.

De deelnemers van de voorbije weekends in de Vogezen, Sauerland, de Franse Doubs, Groot-Hertogdom Luxemburg en Zwarte Woud kunnen ervan getuigen: het is zéker voor herhaling vatbaar!

Prijzen

De opgegeven prijzen zijn geschatte prijzen. We werken met een systeem van open boekhouding, waarbij de kosten zorgvuldig en transparant toegewezen worden aan wie ze maakt (bv. je betaalt je aandeel in het groepsticket om een monument te bezichtigen, voor zover je inderdaad aan het bezoek deelneemt, je betaalt meer als je een éénpersoonskamer wil, ...). In de aangekondigde prijzen is inbegrepen:

 • het verblijf in half pension
 • een lunchpakket van maandag tot en met zaterdag (op de heenreis moet je dat zelf meebrengen, of onderweg in een bistro een hap eten) + de drank aan tafel (dus niet aan de bar, en in je kamer, dat betaal je individueel)
 • de drank onderweg tijdens de wandel- of motopauzes
 • de organisatiekosten en de verblijftaksen
 • het welkomstaperitief, aangeboden door de vereniging

Binnen de week na de reis krijgt iedereen de definitieve afrekening en krijgt hij terug wat hij teveel betaald heeft / betaalt hij extra wat hij te weinig betaald heeft. Meestal blijkt dat we 5 à 10% onder het aangekondigde budget blijven.

Reken per deelnemer voor het hele verblijf 780 per persoon in een tweepersoonskamer (130 euro per dag), en een supplement van 330 euro (55 euro per dag) bij single gebruik.

Indien je de heenreis in twee dagen doet: reken een 130 euro extra. Single ongeveer 40 euro extra. Idem voor de terugreis.

Voorschot per persoon: 300 euro voor de week.

Het te betalen saldo zullen wij in de loop van de maand mei 2021 opvragen.

De prijzen zijn geldig voor ie-net leden, hun levenspartner, en hun inwonende kinderen (de uiteindelijke prijs voor kleinere kinderen zal veel lager liggen, contacteer daarvoor de organisatoren). Anderen betalen 50 euro extra (tenzij ze alsnog (steunend) lid worden).

Een reisbijstandsverzekering voor voertuig en personen is verplicht! Voor die verzekering zorg je zelf, en we vragen je de gegevens van je verzekeraar en polisnummer door te geven ten laatste twee weken voor het vertrek.

Inschrijven

Inschrijven voor 25 juni 2023: slechts 20 plaatsen! We eerst komt eerst maalt! Snel zijn is de boodschap. Indien alle door ons gereserveerde kamers volgeboekt zijn kunnen we proberen nog een plaatsje bij te krijgen. Reken er echter niet teveel op, het hotel is blijkbaar een heel aantrekkelijke bestemming!

Annulatie

 • Tot 42 dagen voor aankomst in Braunlage (dus tot 1 juli 2023) zijn er geen annulatiekosten.
 • Indien je annuleert na die datum maar vervangen wordt door een andere deelnemer, zijn er geen annulatiekosten.
 • Indien je minder dan 6 weken voor het vertrek annuleert, onderhandelen we met het hotel zodat je annulatiekosten zo klein mogelijk blijven.
 • Je moet desgevallend zelf voor een annulatieverzekering zorgen.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
dr.ir. Rit Elst
Quality Manager
NXP SEMICONDUCTORS BELGIUM N.V.
Joris Paternoster
13/08/2023 Van: 17u30
19/08/2023 Tot: 10u00
Ahorn Harz Hotel Am Pfaffenstieg 1 38700 Braunlage

€ 300,00 p.p. voorschot