MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Wat betekent de naderende Energiebesparingsplicht voor industriële isolatie in procesinstallaties – een vloek of een opportuniteit?
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Wat betekent de naderende Energiebesparingsplicht voor industriële isolatie in procesinstallaties – een vloek of een opportuniteit?

Impact van de klimaat akkoorden:

 • op bestaande en nieuwe industriële isolatie systemen
 • uitdagingen die aangepakt moeten worden.

Naar aanleiding van het in voege treden van de nieuwe ‘Energiebesparingsplicht’, één van de regelgevende resultaten waarmee men de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs wil bereiken, gaat men meer bewuster moeten nadenken over efficiëntere en kwalitatieve isolatiesystemen.

Ook een betere kwaliteitsborging bij de installatie en het onderhoud van de isolatie zal voor veel bedrijven een wijziging betekenen in het beheer van hun isolatie systemen.

Deze presentatie, is gebaseerd op de jarenlange expertise van CINI, en de door dhr. De Landtsheer (voorzitter CINI – Senior group Expert Piping, valves, coatings & insulation) opgebouwde praktische ervaringen, en dit doorheen de verschillende fazen voor industriële nieuwbouwprojecten.

Maar ook voor renovatie van bestaande industriële isolatie systemen, dient men continu aandachtig te zijn voor de kwaliteit van het design en de uitvoering .

Waar in het verleden voornamelijk de focus lag ter voorkoming van Corrosie Onder Isolatie, dient men nu daarbij ook rekening te houden met de totale impact op de omgeving en de mogelijkheden om verdere CO2 reductie na te streven. Hierbij staan energie-efficiënte oplossingen in het brandpunt, zodat CO2 uitstoot maximaal kan beperkt worden, en dit op langere termijn.

Maar hoe pakt men dit aan, en bovendien hoe houdt men de kosten binnen de perken, en kan men tot een optimale TCO komen voor de isolatie systemen voor de toekomst?  

 

Programma

 • vanaf 18u30: Ontvangst
 • 19u00: Verwelkoming door
              
                   Gino De Landtsheer, Senior Piping & Valves Group Expert / Borealis
   
 • 19u10: Lezing

                   Gino De Landtsheer, Senior Piping & Valves Group Expert / Borealis
   
 • 20u45: Vragenronde

Doelgroep

Piping engineers, piping designers, werkvoorbereiders, inkopers en technisch leidinggevenden die één of meerdere piping engineers onder hun bevoegdheid hebben of krijgen.
Deze thema avond richt zich tot de (petro-)chemie, voedings- en farmaindustrie, waterdistributie en -behandeling, metaal.

Er is geen voorkennis vereist voor deze thema avond, maar een sterke interesse in industriële piping toepassingen strekt tot de aanbeveling.

Contact & info

Mevr. Katrien Godrie
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
08/02/2023 Van: 19u00 tot 21u00
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen
€ 50 voor niet-leden
€ 35 voor individuele leden ie-net (factuur op privé-adres)
€ 35 voor ie-net bedrijfspartners
€ 25 voor individuele leden
< 30j & > 65j (factuur op privé-adres)

 
Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW