MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
01/10/2022

Bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen

Op zaterdag 1 oktober 2022 bezoeken we onder leiding van een gids het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (of KMSKA) te Antwerpen. Het museum heropent zijn deuren op 24 september 2022 voor het grote publiek, na meer dan 10 jaar intensieve verbouwingswerken.

Het KMSKA is het grootste kunstmuseum van Vlaanderen en heeft een rijke verzameling van absolute topwerken. Van de Vlaamse primitieven en de Antwerpse barok tot een uitgebreide verzameling moderne kunst en de belangrijkste Ensor-collectie ter wereld: kunstliefhebbers kunnen het er allemaal bewonderen. Met een eigentijdse museale werking, een collectie van wereldklasse en een iconisch gebouw dat tot de verbeelding spreekt, positioneert het KMSKA zich aan de Europese top van musea. Als culturele erfgoedinstelling bekleedt het museum bovendien een unieke internationale positie in het erfgoedveld. Het is ook het enige museum in Vlaanderen met een eigen restauratie-atelier en expertisecentrum rond Rubens, Ensor en de Antwerpse barok. 

Na afloop maken we nog een korte wandeling in de hippe wijk “Het Zuid”, om af te sluiten met een drankje in 1 van de talrijke horecazaken. 

Programma

  • 13:45 uur: Samenkomst in de inkomhal van het KMSKA
  • 14:00 uur: Start geleide wandeling door het museum (met gids)
  • 16:00 uur: Einde van het museumbezoek en gelegenheid tot een korte wandeling in de buurt met een gratis drankje in een Antwerps café als afsluiter.
  • 17:00 uur: Voorziene einde

Praktisch

  • Adres KMSKA: Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen
  • U bent ingeschreven wanneer u online betaald hebt of het juiste bedrag overgeschreven hebt op rekening BE86 4050 1063 3150 van ie-net Mechelen voor 15 september 2022 met vermelding van “KMSKA en uw naam".
  • Op 5 minuten wandelafstand is er gelegenheid tot parkeren in de nieuwe ondergrondse parkeergarage Q-Park Steendok aan de gedempte zuiderdokken, met inrit via de Waalsekaai 69A.
  • Aandachtspunt: het museum is gelegen in een Lage Emissiezone – via onderstaande link kan je verifiëren onder welke voorwaarden je wagen binnen mag.
    https://lez.antwerpen.be/?Taal=NL

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir.Ing. Veerle Soetewey
Zaakvoerder
STEP CONSULT B.V.B.A.
01/10/2022 Van: 14u00 tot 17u00
KMSKA Leopold De Waelplaats 2 2000 Antwerpen

€ 30,00 p.p. voor ie-net-leden / gezinsleden
€ 45,00 p.p. voor niet-leden