MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek Iter Tokamak fusie reactor in Cadarache (Provence, Fr.)
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
12/05/2022

Bezoek Iter Tokamak fusie reactor in Cadarache (Provence, Fr.)

Programma en informatie:

DAG 1:

Op 12 mei vanuit Charleroi  naar Marseille met Ryanair FR6318: 11.40 u – 13.25 u.
Regeling met carpooling loopt.

(Terug op 14 mei : Marseille – Charleroi  met Ryanair FR6315: 19.45 u – 21.25 u of met Ryanair FR6317: 21.15 u – 22.55 u.) De deelnemers regelen hun eigen tickets. Zo behouden we de hoogste flexibiliteit.

Voor het vervoer van de luchthaven van Marseille naar Aix-en-Provence wordt gekeken naar busvervoer voor degenen die rond 13.25 u of eerder aankomen in Marseille. Opgelet: deze kosten zijn niet meegenomen in de trip kost.

In Aix-en Provence hebben we een reservatie voor twee overnachtingen inclusief ontbijt in het hotel Golden Tulip Aix-en-Provence, gelegen op 1,6 km van het centrum. De prijs voor de overnachtingen bedraagt 205 € en het tarief is een groepstarief per persoon met eenzelfde prijs voor de overnachting ongeacht er een single dan wel een dubbel gebruik gemaakt wordt van de kamer.

Hotel: Golden Tulip, Rue de Galice 42, 13090 Aix-en-Provence (F) 

Degenen die langer willen blijven, regelen dit met de organisator.

DAG 2:

Bezoek aan ITER en de Fusie Reactor. Lunch en bus geregeld.

Na het ontbijt: bezoek aan het CEA, het commissariat d’énergie atomique, waar ITER gevestigd is. Op het programma staan een twee uur durende presentatie en een rondleiding in de installaties die momenteel  in aanbouw zijn. Op de middag gaan we dineren in het restaurant Château de Cadarache, een plaats waar ook voormalig president van Frankrijk, Charles de Gaulle, meerdere malen resideerde.

Degenen die de causerie van colllega ir. Frans Moons bijgewoond hebben, kunnen terug hun geheugen opfrissen met de inleiding over plasmafysica en de technologie benodigd voor het bouwen van een tokamak (Tokamak = тороидальная камера в магнитных катушках = toroidalnaja kamera v magnitnuch katoesjkach = torusvormige kamer met magneetspoelen).

DAG 3:

TERUGREIS, voor degenen die geen extra nachten geboekt hebben.

Tijdens de dag een vrij programma. Facultatief: rondleiding in het musée Granet in Aix-en-Provence tijdens de voormiddag. Eind van de dag transport naar de luchthaven voor de terugreis.

Voor de rit naar Charleroi kunnen we aan car pooling doen, aldus kunnen we ook de parking kosten (+/- 33 €) delen. Als het mogelijk is om in dit verband een berichtje naar Patrick (patrick.rosias@group-ips.com) te versturen met het aantal personen dat u desgevallend kunt oppikken en meenemen naar Charleroi, alsook welke van de twee mogelijke vluchten terug u hebt geboekt.

INFORMATIEF

Een eerste schatting voor het budget van deze uitstap brengt ons op 400 €. Inbegrepen in deze prijs zijn, twee overnachtingen met ontbijt, de busritten op vrijdag 13 mei, het diner in het Château de Cadarache, een optioneel bezoek aan het museum Granet in Aix-en-Provence. Niet inbegrepen in deze prijs zijn de vliegtuig tickets, geen bijstand- en bagageverzekering, en geen  annulatie verzekering. Geen andere maaltijden (dan in het Château), avondeten, dranken, taxis, extra busvervoer.

Er zijn momenteel 22 geïnteresseerde deelnemers en het maximum aantal deelnemers wordt in samenspraak met ITER beperkt tot 25 deelnemers.

Programma

 • Dag 1: Op 12 mei vanuit Charleroi naar Marseille met Ryanair FR6318: 11.40 u – 13.25 u. Regeling met carpooling loopt.
  • (Terug op 14 mei: Marseille – Charleroi met Ryanair FR6315: 19.45 u – 21.25 u
  • of met Ryanair FR6317: 21.15 u – 22.55 u.)  
  • De deelnemers regelen hun eigen tickets. Zo behouden we de hoogste flexibiliteit.
 • Dag 2 Bezoek aan ITER en de Fusie Reactor.
  • Lunch en bus geregeld.
 • Dag 3: Terugreis, voor degenen die geen extra nachten geboekt hebben.
  • Tijdens de dag een vrij programma.
  • Facultatief: rondleiding in het musée Granet in Aix-en-Provence tijdens de voormiddag.
  • Eind van de dag transport naar de luchthaven voor de terugreis.

ITER vraagt extra gegevens

Ten einde toegang te krijgen tot de site van ITER, hebben we op uitdrukkelijke vraag van ITER de volgende persoonlijke gegevens nodig die alleen zullen gebruikt worden voor het bezoek en niet voor andere doeleinden (GDPR). Deze gegevens zullen doorgegeven worden aan onze organisator Patrick de ze confidentieel zal behandelen en zal overhandigen aan ITER.

Hierbij de gevraagde informatie:

 • Naam, voornaam
 • Bedrijf
 • Functie
 • Geboortedatum en –plaats
 • Geboorteland
 • Nationaliteit
 • Schoenmaat voor de door ITER ter beschikking gestelde veiligheidsschoenen

We kijken uit naar deze zeer speciale trip die ons toch een toekomstbeeld zal geven om het energie vraagstuk op te lossen.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Patrick Rosias
IPS BELGIUM N.V.
12/05/2022 Van: 08u15
14/05/2022 Tot: 23u15
Hotel Golden Tulip (F) Rue de Galice 42, 13090 Aix-en-Provence

VOORSCHOT
€ 330,00 p.p. voor ie-net-leden / partner