MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Leidinggeven op afstand

Leidinggeven op afstand

Mensgericht leidinggeven in de 21ste eeuw


Waarover gaat de tweedaagse opleiding?

Deze in praktijkervaring geënte opleiding bereidt je voor op de nieuwe realiteit van gedistribueerde en steeds internationaler wordende teams in het post-COVID tijdperk, en hoe je zo’n teams naar een hoog niveau van inclusie en performantie kan tillen.
 

Wat heb ik geleerd als ik naar buiten stap?

o Je krijgt inzicht in de fundamentele principes van het normale leidinggeven en leidinggeven op afstand, inclusief de te overwinnen barrières (afstand is lang niet de enige!).

o Je maakt kennis met uiterst toepasbare mechanismen die communicatie, samenwerking & motivatie bevorderen, en je remote team klaarstomen voor verbluffende resultaten.

o Je krijgt inzicht in de uitdagingen die je teamleden ervaren bij afstandswerken, en hoe je ze hierin kan coachen en ondersteunen. Dezelfde inzichten ondersteunen je in het recruteren van nieuwe afstandswerkers

Programma - Innovatief karakter - Didactische aanpak

Programma

Donderdagnamiddagen 16 en 23 juni 2022 telkens van 13.00u tot 16.30u


- Inleiding: kennismaking, en introductie van de basisprincipes van Leiding Geven Op Afstand & de voordelen en valkuilen van werken op afstand.

- De toolbox voor Leidinggeven & (Samen-)werken Op Afstand, inclusief het houden van efficiënte virtuele meetings en virtuele teambuilding.

- De integratie van de belangrijkste tools voor Leidinggeven & (Samen-)werken Op Afstand in je organisatie. Bijzondere aandacht gaat uit naar interculturele samenwerking & communicatie, en het opbouwen van een transparante & inclusieve organisatie waar kennis (wereldwijd) vloeit én groeit.

- Afsluiting: samenvatting van de training, en bonus ‘insider hacks voor leidinggeven op afstand’.

Ongeveer 1 maand na de opleiding, volgt nog een individuele nabespreking met de docent om de toepassing van de geleerde technieken te bespreken. Deze nabespreking gebeurt virtueel en zonder verplichting.

Innovatieve karakter van de opleiding?

Het innovatieve karakter van deze opleiding schuilt in de allesomvattende en met een ruime praktijkervaring onderbouwde kijk op Leidinggeven Op Afstand, en in de pragmatische en uiterst toepasbare mechanismen voor het overwinnen van de barrières die virtuele samenwerking met zich meebrengt.

Didactische aanpak

De didactische aanpak heeft een blijvende impact als doel.

Tijdens de training worden presentatie & storytelling afgewisseld met hands-on oefeningen, waarbij de deelnemers soms in groepjes worden ingedeeld. Er wordt ook gebruik gemaakt van continue actie-elementen en gamification.

Na de training kunnen de deelnemers zich verder verdiepen in aanbevolen literatuur, en krijgt elke deelnemer een persoonlijke uitnodiging om zich aan te sluiten bij de Personal Development Community van de docent.

Ongeveer één maand na de opleiding wordt op individuele basis nog een virtuele nabespreking met de docent ingepland, vrijblijvend.

Doelgroep - Docent

Doelgroep en voorkennis

Geef je leiding aan teams op verschillende locaties en/of aan thuiswerkers? Vraag je je af hoe je barrières tussen teamleden weg kan werken, en communicatie en samenwerking kan bevorderen? Wil je jezelf klaarstomen voor het nieuwe virtuele leidinggeven in het post-COVID19 tijdperk? Dan is deze opleiding voor jou! Voor deze opleiding heb je geen voorkennis in virtueel leidinggeven nodig, enkel een gezonde nieuwsgierigheid naar het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden voor succesvol leidinggeven en samenwerken op afstand.

Docent

Michael Houben, oprichter & CEO van MACH 8.

Michael’s persoonlijke missie is het ontketenen van synergetische ontwikkeling tussen mensen en de organisaties waarin ze actief zijn. Hij focust zich hierbij op het ontwikkelen van excellente teams, via de innovatieve MOMENTUM methode en inspirerende trainingen voor teamleden en teamleaders. Michael heeft meer dan 15 jaar ervaring in uiterst internationale werkomgevingen en Fortune 500 bedrijven, waarvan 10 als leidinggevende en people manager. Michael richtte voor Punch Powertrain de R&D afdeling in China op, en hervormde voor ZF Wind Power de globale Product Validation afdeling (gevestigd in België, China, Duitsland en India). Daarvoor bekwam hij een doctoraat aan de KULeuven. Michael is getrouwd en vader van 2 kinderen. Zijn hobby’s zijn mountainbiken, reizen en zich verdiepen in Personal Development en Leadership.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 0489555559
16/06/2022 Van: 13u00
23/06/2022 Tot: 16u30
ONLINE

600 € voor niet-leden
420 € voor individuele leden ie-net
420 € voor bedrijfspartners ie-net
300 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

bedragen vrijgesteld van btw


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.0217461
Aantal opleidingsuren : 7
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier 


Duur van de opleiding


7 lesuren, twee donderdagnamiddagen van 3,5 u met vrijblijvend individuele nabespreking met de docent na 1 maand.


Gerelateerde opleidingen