MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie. Lode Lauwaert, techniekfilosoof en auteur van het boek “Wij, robots” op de praatstoel bij ie-net

Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie. Lode Lauwaert, techniekfilosoof en auteur van het boek “Wij, robots” op de praatstoel bij ie-net

Technologie en Artificiële Intelligentie zijn overal. Technologie is (bijna) zo oud als de mens en bepaalt al eeuwenlang mee ons bestaan. Met de komst van intelligente machines raakt die wisselwerking tussen mens en machine in een stroomversnelling. Drones, algoritmes van Spotify en zelfrijdende wagens zijn vandaag zo alomtegenwoordig dat ze vragen oproepen over de menselijke natuur, en hoezeer wij worden bepaald en bedreigd door technologie.
 

  • Hoe ver dringt artificiële intelligentie onze levens binnen?
  • Maar is technologie neutraal?
  • Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn?
  • En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving?

Naar aanleiding van zijn nieuwste boek: Wij Robots, werpt Lode Lauwaert, op de praatstoel bij ie-net, een kritische en filosofische blik op technologie en AI, de thema’s van deze tijd.

Na de presentatie is er tijd voor vragen en discussie.

Deelname is gratis voor ie-net leden, niet-leden 30 €.
Inschrijven is verplicht.

U ontvangt enkele dagen voor de start van het webinar een bevestigingsmail met de Zoomlink.

Programma

20:00u Verwelkoming door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
20:05u Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie, Lode Lauwaert techniekfilosoof
21:00u Q&A
21:30u Afsluiting

Over de gastspreker


Lode Lauwaert (1981) studeerde psychologie en filosofie. Hij doceert techniekfilosofie en ethiek aan de KU Leuven. Eerder was hij gastonderzoeker aan de universiteiten van Boston, Wenen en Stellenbosch. Zijn onderzoek en onderwijs gaan over technologie en AI vanuit de domeinen ethiek, cultuurfilosofie en sociale filosofie. Binnenkort verschijnt zijn boek Wij, robots. Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie (LannooCampus).

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
14/12/2021 Van: 20u00 tot 21u30
online via uw computer

Deelname is gratis voor ie-net leden
Niet leden: 30 €
Inschrijven is verplicht.