MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / A400M, the 21st Century Airlifter - ONLINE !
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

A400M, the 21st Century Airlifter - ONLINE !

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op de ONLINE avondlezing op donderdag 25 november 2021 om 20u
De lezing is in het Nederlands en gaat ONLINE door via het Zoom-Platform.

Alle deelnemers ontvangen tijdig de link naar de Zoom meeting.

Programma en spreker

In de jaren ’90, startten een paar Europese landen het Future Large Aircraft programma, met als doel hun verouderde militaire transportvloot te vervangen. Ten gevolge hiervan is OCCAR, in naam van 7 Naties, een contract met Airbus aangegaan voor 180 A400M toestellen, waarvan 7+1 voor België en Luxemburg. Dit resulteerde in de landing van het eerste A400M toestel van de binationale vloot op 9 oktober 2020 op de luchthaven van Melsbroek, waarmee een nieuw tijdperk voor de Belgische militaire transportcapaciteit begonnen was.
De spreker zal dat programma toelichten, van de productiefase tot de indienststelling door de Belgische Defensie.
A400M is niet alleen een nieuw vliegtuig, het is een nieuwe capaciteit, met verschillende uitdagingen, zowel op technologisch als op contractueel vlak maar ook op operationeel vlak. Met deze lezing willen we u een beeld geven van de verschillende aspecten die door Defensie dienden beheerst te worden om haar Airlift Capacity voor de 21ste eeuw in plaats te stellen.         
 

De spreker

Kolonel Benoît Hansenne, Deputy Base Commander van de 15W te Melsbroek

Kolonel van het Vliegwezen Stafbrevethouder Benoît Hansenne komt uit de Koninklijke Militaire School in 1994 met de 144ste promotie Polytechniek. Na een paar jaren als technisch officier in de vliegbasissen van Sint-Truiden en Beauvechain vervoegt hij de Staff om de functie van Materieelbeheerder voor verschillende type vliegtuigen uit te oefenen (Alpha Jet en Fouga Magister, C-130). Tijdens zijn periode als materieelbeheerder C-130 is hij, als lid van verschillende internationale technische werkgroepen, nauw betrokken bij de (toen in ontwikkeling) Airbus A400M. Daarna werd hij Hoofd Materiaalbeheerder transportvliegtuigen en vervolgens mede betrokken bij de ontwikkeling van het investeringsplan voor materiaal bij Defensie en de bijbehorende infrastructuur. In 2017 aangeduid als Belgium and Luxemburg National Program Coordinator A400M, waar hij, naast het vertegenwoordigen van België en Luxemburg in het internationaal programma, de opvolging van de eerste leveringen moet verzekeren, alsook het in plaats stellen van een efficiënte Entry Into Service Support. Na de levering van het tweede A400M toestel treedt Kolonel Benoît Hansenne in zijn huidige functie : Deputy Base Commander van de 15W te Melsbroek.

Praktisch

De ie-net expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u i.s.m. VLRI uit op de avondlezing op donderdag 25 november 2021 om 20u

De lezing is in het Nederlands.

 

ONLINE via het Zoom platform


Deelnametarief

Niet-leden : 10 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Leden VLRI : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode op het online inschrijvingsformulier

No show fee
10 € voor zij die zich aanmelden maar niet komen opdagen

Inschrijven

voor iedereen verplicht via de rode knop rechtsboven op deze website : www.ie-net.be/A400M 

 

 

 

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 0489555559
25/11/2021 Van: 20u00 tot 22u00
ONLINE

Niet-leden : 10 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Leden VLRI : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode

No-show fee : 10 € voor zij die zich aanmelden maar niet komen opdagen

Online inschrijven is verplicht via ie-net.