MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Week van de Ingenieur: Ivan Van de Cloot geeft een blik op de economische perspectieven post-corona - ie-net stelt resultaten ingenieursenquête voor

Week van de Ingenieur: Ivan Van de Cloot geeft een blik op de economische perspectieven post-corona - ie-net stelt resultaten ingenieursenquête voor

ie-net organiseert voor de 5de keer de Ingenieursenquête bij verschillende doelgroepen: bedrijven en ingenieurs. Het onderwerp is dit jaar "Post-corona: de impact op ingenieurs en bedrijven".

Na de voorstelling van de resultaten is er een gastlezing door Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van Itinera Institute. 

Ivan Van de Cloot spreekt over de economische perspectieven post-corona en de beleidsagenda met nodige hervormingen voor ons land om aan te sluiten bij sterkere welvaartsgroei.

De spreker houdt een pleidooi voor een overheid die opereert vanuit een vertrouwen in de eigen burgers en ondernemingen, en die zich focust op de waardevolle taken die de markt of het private initiatief niet realiseren. Die overheid moet performant zijn in haar werking en haar verantwoordelijkheid systemisch verknopen met rekenschap.

De coronacrisis heeft aangetoond hoe afhankelijk we van elkaar zijn: als de wereld niet samenwerkt, hebben we een probleem. Maar het kan niet alleen de staat zijn die ons redt.

 

OVER DE SPREKER

Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom van Itinera en Executive Professor economie aan de Universiteit Antwerpen Management School. Hij is een veel gevraagd commentator bij financiële en economische gebeurtenissen en heeft een vaste column in dagblad De Tijd. Zijn onderzoek voor Itinera spitst zich toe op fiscaliteit, publieke financiën, en goed bestuur. 

Ivan studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen. Hij was er twee jaar onderzoeksassistent in het domein van de openbare financiën. Als consultant stond hij mee aan de wieg van de liberalisering van elektriciteit en gas in België. Ivan werkte zes jaar als econoom bij de economische studiedienst van BBL/ING België. 

Ivan Van de Cloot is auteur van verschillende boeken, waaronder Taks Shift (2016) en Overheid+Markt (2020). In dat laatste onderzoekt hij hoe de vier maatschappelijke rollenspelers – overheid, markt, civiele maatschappij, en individuele burger – elkaar kunnen aanvullen om het hoofd te bieden aan de transformatie van de economie en de samenleving. 

Dit is een online event via Zoom. U krijgt een mail met de Zoom link toegestuurd.

Programma

19:30u  Verwelkoming door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
19:35u  Voorstelling van de resultaten Ingenieursenquête: “Post-corona: de impact van de Coronacrisis op de ingenieur en bedrijven”  door  Nancy Vercammen
20:10u  Gastlezeing Ivan Van de Cloot
21:00u  Q&A
21:15u Netwerkreceptie

Dit is een online event via Zoom.

Partners

De Week van de Ingenieur 2021 wordt mogelijk gemaakt met de steun van deze partners:

 

 

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
15/11/2021 Van: 19u30 tot 22u00
online via uw computer