MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Stand-up zingeving - IKIGAI - Christina Van Geel
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
14/01/2021

Stand-up zingeving - IKIGAI - Christina Van Geel

Waar staat u voor op 's ochtends? Heeft u daar al eens over nagedacht? Wat geeft u de kracht en de goesting om de dag in te stappen, zelfs als het een grijze dag is, ook in uw hoofd? Met andere woorden, wat is uw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar 'het goede leven'? Een remedie tegen burn-out en vervreemding? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk er ook naar te leven? 

In tijden van corona is de goesting om elke ochtend opnieuw aan een nieuwe dag te beginnen soms zoek. De dagen rijgen zich routineus aaneen, perspectief en hoop lijken iets uit een vorig leven, we vereenzamen en vervreemden van onszelf en van elkaar. Soms zijn we ons ook niet meer bewust van onze (meer)waarde voor de ander. En dat is nu net een héél belangrijke bron van zinvinding. 

'In het spoor van ikigai' is een interactieve lezing in woord, beeld en muziek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Warm, kwetsbaar, kritisch, grappig. Confronterend, maar nooit zwaar op de hand. Aan de hand van ideeën, verhalen en geluidsfragmenten uit haar gelijknamige boek neemt Stem & Pen Christina Van Geel u mee naar het Griekse eiland Ikaria, het eiland waar mensen vergeten te sterven. En nog belangrijker: waar ze niet vergeten te leven. 

'In het spoor van ikigai' vertelt haar persoonlijke zoektocht naar wat echt telt en haar kennismaking met de zin en onzin van 'ikigai'. Doorheen de lezing hoort u echo's over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars - oa Dirk De Wachter, Leo Bormans, Alicja Gescinska, Johan Braeckman, Stef Bos - en flarden muziek en poëzie. Een totaalervaring die uw blik scherper stelt op wat echt telt in uw leven en die u een reden geeft om voor op te staan.  

De voorstelling is gebaseerd op Christina’s boek ‘In het spoor van ikigai’, uitgeverij Vrijdag, september 2018.

Christina Van Geel is Stem & Pen. Na een paar heel fijne jaren achter de microfoon bij Radio 1 (VRT), loopt ze nu haar eigen weg. Een korte blik op haar ikigai: Christina houdt van mensen en van verhalen. Verhalen van mensen. Ze vangt ze op, voegt er haar eigen klank aan toe en geeft ze door. Als een zendertje. Infospireren.   Je hoort en ziet Christina voor en na de lezing in een live-moment.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Hilde Decuyper
Zaakvoerder
A + E CONSULT
14/01/2021 Van: 19u30 tot 21u00
ONLINE

Gratis voor ie-net-leden
€ 20,00 p.p. voor niet-leden