MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Cybersecurity, key in de industrie! (ONLINE event)
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Cybersecurity, key in de industrie! (ONLINE event)

Wat zijn de uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van cybersecurity in de industrie? Bij cybersecurity in industriële processen spelen zowel de processen, de mensen als de technologie een belangrijke rol. Hoe kan je je beveiligen (preventie), hoe kan je bedreigingen ontdekken (detectie) en hoe moet je dan reageren (respons). Leer meer over de rol van IoT, het functioneren van een Incident Response Team en ervaar via een demo enkele mogelijke incidenten.

Ontdek het op deze studieavond georganiseerd door expertgroep EDT rond cybersecurity met sprekers van KULeuven, Check Point, clipeum en Howest.

Lezing 1

Interactieve demo van mogelijke incidenten in industriële omgevingen
clipeum & HOWEST
Stijn Crevits [linkedin.com/in/stijncrevits/]

Senior Consultant Cybersecurity bij clipeum, partner van de IC4 (Industrial Control & Communication Competence Center) Onderzoeksgroep bij Howest.
Hij is al ruim 5 jaar actief in cybersecurity en is onder andere gecertifieerd als Certified Ethical Hacker (CEH) en EC-Council Certified Security Analyst (ECSA). Hij volgt binnenkort ook nog een opleiding Data Protection Officer (DPO).
Stijn focust zich op adviesverlening bij de technische aspecten van verschillende IT-beveiligingsraamwerken (zoals ISO27001, NIST CSF en PCI DSS) en het testen van de technische beveiligingsmaatregelen onder de vorm van ethical hacking.
Hendrik Derre [linkedin.com/in/hendrikderre]
Onderzoeker bij de IC4-onderzoeksgroep.
Hendrik studeerde in 2014 af als Master in Engineering Technologies aan de KU Leuven. Na drie jaar gewerkt te hebben bij de onderzoeksgroep Energy and Automation (E&A) aan de KU Leuven, waar hij actief was in zowel Europese als regionale onderzoeksprojecten gericht op Datacommunicatie en industriële beveiliging, sloot Hendrik zich aan bij de onderzoeksgroep Security en Privacy die zich richt op (industriële) IoT-beveiliging en gedistribueerde grootboektechnologieën. Hendrik Derre werkt momenteel als onderzoeker bij de IC4-onderzoeksgroep, gericht op industriële cyberveiligheid en als lector security bij Howest.
Tijl Deneut [linkedin.com/in/tijldeneut]
Lector informatiebeveiliging bij Howest en onderzoeker bij de IC4-onderzoeksgroep.
Tijl heeft meer dan 5 jaar ervaring in de IT-beveiligingssector en is onder meer een Certified Ethical Hacker en een actieve EC-Council Certified Instructor. Tijl werkt als lector security bij Howest en de Universiteit Gent, waar hij ook verschillende security onderzoeksprojecten leidt. Hij heeft het voorrecht gehad om te presenteren op een aantal security en andere conferenties, waaronder Info Security (Brussel) en BruCON (Gent). Hij was ook trainer voor lessen gericht op de Belgian Computer Crime Unit.

Een korte uiteenzetting rond de meest relevante risico’s ivm cybersecurity in industriële processen aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt aangevuld met een interactieve live demo van een aantal mogelijke scenario’s van incidenten.  

Lezing 2

Cybersecurity: hoe veilig zijn onze industriële controlesystemen?
KULeuven - Prof. Dr. Ir. Bart Preneel
Bart Preneel is afdelingshoofd van de afdeling ESAT - COSIC, Computerbeveiliging en Industriële Cryptografie. Cybersecurity omvat een groot aantal technieken en processen om digitale systemen te beschermen tegen aanvallen. Dit omvat het beveiligen van informatie die opgeslagen is, gecommuniceerd wordt of verwerkt wordt maar ook de koppeling naar fysische systemen zoals robots en industriële installaties, het authenticeren van gebruikers en transacties, de beschikbaarheid van systemen en het herstel na incidenten.
Door z’n vele onderzoeksprojecten bouwde hij een rijke ervaring op rond Security en Privacy. Tijdens deze lezing zal Professor Preneel ons inwijden in de problematiek, de stand der techniek toelichten en enkele eenvoudige tips geven hoe we onze cyberveiligheid kunnen verhogen.

Lezing 3

Titel: What to do when the lights go out?
Checkpoint : Ryan Burkhard https://www.linkedin.com/in/ryanburkhardmd/

Who do you call when it hits the fan? 
When the worst happens and you get attacked, let us talk your through how we can help you to mitigate your risk with our Incident Response Service.
Multi threat analysis, real time remediation, documentation and guidance.

1.      Overview of Incident Response – practical application of customer engagements
2.      Case Studies & Stories
3.      Increase in Proactive Engagements – Compromise Assessments & Threat Hunting
4.      Statistics – What do we see from the Incident Response Team?

Programma

ONLINE EVENT

  • 19:00 uur: Verwelkoming door expertgroep EDT
  • 19:15 uur: Lezing 1
  • 20:00 uur: Lezing 2
  • 20:45 uur: Lezing 3
  • 21:30 uur: einde

Contact & info

Mevr. Katrien Godrie
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
17/09/2020 Van: 19u00 tot 21u30
Online studiedag

€ 50,00 voor niet-leden
€ 35,00 voor individuele leden ie-net *
€ 35,00 voor ie-net bedrijfspartners
€ 25,00 voor ie-net jongeren (-30j) *
€ 25,00 voor ie-net senioren (+65j)*
* = factuur gaat naar privé-adres