MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Circulaire economie, toegepast bij het ontmantelen van vliegtuigen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Circulaire economie, toegepast bij het ontmantelen van vliegtuigen

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op de avondlezing op dinsdag 19 november 2019 om 20u
De lezing is in het Nederlands en gaat door in het VLOC, Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum, Nieuwpoortsesteenweg 945C te 8400 Oostende
www.vloc.eu 

Programma en sprekers

Deze voordracht start met een inleiding over het waarom van de omvorming van een lineaire naar een circulaire economie, inclusief voorbeelden van circulaire producten en businessmodellen en de daaruit volgende opportuniteiten.
Aerocircular® is een jong Oostends bedrijf actief in de vliegtuigontmanteling.
De “Vliegtuigontmanteling 2.0”-aanpak kenmerkt zich in een dienstverleningsmodel, gebaseerd op een circulaire aanpak van alle componenten, onderdelen en materialen uit een vliegtuig.
Naast projecten op de eigen sites te Oostende, Arizona en Midden Oosten zijn er regelmatig opdrachten in het buitenland op locatie.

De sprekers

Koen Staut, CEO Aerocircular®

Koen Staut, afgestudeerd als jurist, begon zijn professionele carrière in de banksector, Na 10 jaar zette hij de stap naar een zelfstandige statuut en kwam de ruimte vrij om in 2013 aan de slag te gaan met het concept rond Aerocircular®. Met een jarenlange uitgebreide interesse in de luchtvaart en een gedegen netwerk in de sector, kon al snel de focus gelegd worden op de opstart van deze "vliegtuigontmanteling 2.0”-speler.

Toon Wassenberg, CSO Aerocircular®

Toon Wassenberg (°1972) is studeerde af als Bio-ingenieur en volgde tevens een Postgraduaat Cleantech Management. Van 2004 tot 2009 was hij beleidsadviseur Mobiliteit en Duurzaamheid voor de Vlaamse Regeringen en van 2009 tot 2014 beleidsadviseur Milieu, Energie en Industrie in het Europees Parlement. Vanaf 2015 is hij Chief Sustainability Officer bij Aerocircular®. Hij is tevens Duurzaamheidsconsultant en spreker circulaire economie en duurzame transitie.

Praktisch

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op de avondlezing op dinsdag 19 november 2019 om 20u
De lezing is in het Nederlands en gaat door in het VLOC, Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum, Nieuwpoortsesteenweg 945C te 8400 Oostende
www.vloc.eu 

Route

De toegang is GRATIS.
Inschrijven is verplicht via de website van ie-net : www.ie-net.be/vliegtuigontmanteling

 

 

Contact & info

christine.mortelmans@ie-net.be
19/11/2019 Van: 20u00 tot 22u00
Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) Nieuwpoortsesteenweg 945C 8400 Oostende