MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Intervisie - Praktische aspecten voor ervaren en minder ervaren gerechtsdeskundigen

Intervisie - Praktische aspecten voor ervaren en minder ervaren gerechtsdeskundigen

Een kandidaat-gerechtsdeskundige loopt momenteel geen stage bij een geregistreerde gerechtsdeskundige. Gedurende zijn professionele bezigheden is de gerechtsdeskundige ook meestal op zichzelf aangewezen. Bij eventuele problemen kan hij niet terugvallen op een orde/instituut dat het voor hem opneemt. Het is dan ook niet vreemd dat deskundigen af en toe de behoefte voelen aan ruggespraak.
   

     ie-net leden en bedrijfspartners: € 300 ipv € 430

Programma

Intervisie – praktische aspecten voor ervaren en minder ervaren gerechtsdeskundigen wil de positie van de gerechtsdeskundige in het gerechtelijke landschap verstevigen door deelnemers informeel te laten kennismaken met de uitdagingen waarmee ze mogelijk geconfronteerd zullen worden in de loop van hun professionele activiteiten. 

In informele sfeer worden specifieke geanonimiseerde cases behandeld waarin moeilijkheden zich hebben gesteld. Deelnemers krijgen de kans om in kleine groep zelf cases voor te stellen en een persoonlijke intervisievraag voor te leggen aan vakgenoten. 

Het doel van deze netwerkavonden is de deskundigheid van de deelnemers te vergroten en de kwaliteit van hun complexe taken op allerlei vlak te verbeteren.
De cursus biedt de mogelijkheid tot netwerken met vakgenoten en moderatoren. 

Deelnemers aan de sessies worden op voorhand uitgenodigd om een case te selecteren en die geanonimiseerd te bezorgen aan deelgroepdeskundigen@ie-net.be  samen met de beschrijving van de concrete problematiek. De moderators bepalen in welke sessie de cases behandeld zullen worden. 

Sessie 1: 18 november 2024 : 19.00-22.00
Sessie 2: 25 november 2024 : 19.00-22.00
18.15 uur: Elke sessie wordt voorafgegaan door een netwerkmoment (broodjesmaaltijd). 

Inleiding door Didier De Buyst, doctor-ingenieur, coördintator ie-net Deelgroep Ingenieur-deskundigen & Bemiddelaars, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar, gastprofessor Faculty of Architecture Hasselt University

Moderators

Tom Coeckelbergh Rechter bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen (Bouwkamer)

Tom Coeckelbergh is sedert een tiental Jaren actief als rechter in de ondernemingsrechtbank te Antwerpen en zit daar de inleidingskamer en één van de bouwkamers voor. Daarvoor was hij gedurende 15 jaar actief als advocaat. Hij studeerde af aan de Universiteit Antwerpen en behaalde daarna een master in het ondernemingsrecht. Hij zetelt tevens als rechtskundig assessor bij de Provinciale Raad van de Orde van Architecten te Antwerpen en is plaatsvervangend lid van de Aanvaardingscommissie voor gerechtsdeskundigen.

Siegfried Busscher Rechter bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen (Bouwkamer)

Siegfried Busscher is rechter in de ondernemingsrechtbank Antwerpen en zit daar één van de bouwkamers voor. Daarvoor werkte hij gedurende veertien jaar als advocaat met een specialisatie in het privaat bouwrecht en verzekeringsrecht. Hij schreef verschillende publicaties en is al enkele jaren lid van een deelredactie van het Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend goed. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen en volgde een postgraduaat in de vastgoedkunde aan de KU Leuven.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
18/11/2024 Van: 19u00
25/11/2024 Tot: 22u00
Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen

430 € voor niet-leden
300 € voor individuele leden ie-net
300 € voor bedrijfspartners ie-net
215 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j
prijzen vrijgesteld van BTW 
 


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !

Erkenningsnummer DV.O217461
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier
Aantal opleidingsuren: 6 
Domein: beroepsspecifieke competenties