MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Fabricage van composietdelen voor een gevechtsvliegtuig – SABCA Limburg
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
19/03/2024

Fabricage van composietdelen voor een gevechtsvliegtuig – SABCA Limburg

Benieuwd wat en hoe de composietdelen van een F35 gemaakt worden? SABCA Limburg maakt al ruim 30 jaar composietdelen voor diverse vliegtuigen. Vanaf 2025 ‘komt de staartvleugel van de F-35 daarbij en vanaf 2027 ook vleugel- en rompdelen.

SABCA Limburg is een dochter van SABCA, Brussel. Het bedrijf maakt onderdelen en assemblies voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. In SABCA Limburg zijn een 100-tal personen tewerkgesteld. Met de F-35 projecten moet dit team nog verder groeien. SABCA Limburg zoekt medewerkers, ook ingenieurs!

Bij SABCA Limburg wordt volop geïnvesteerd in high-tech machines. Voor de F-35 staat inmiddels de grote precisie 5-assige freesmachine, coördinaten meetmachine en een palletsysteem om het geheel te koppelen. Voor de fabricage van de horizontale staartvlakken van business jets werd afgelopen jaar een nieuwe tapelayer geplaatst.De komende jaren volgen nog diverse investeringen in equipment en gereedschappen voor de vleugel-en rompdelen.

In september nog bracht premier Alexander De Croo nog een bezoek aan SABCA Limburg. De onderhandelingen tussen Lockheed Martin, SABCA Limburg en de Belgische staat voor het contract voor de vleugel en rompdelen zaten toen in zijn eindfase.

Nu krijgen de leden van IE-net een unieke gelegenheid voor een bezoek. Gezien het militaire karakter worden, eens de F-35 productie op gang is, de veiligheidsmaatregelen te streng voor bedrijfsbezoeken. Een exclusieve blik achter de schermen bij SABCA Limburg te Lummen - een van de kroonjuwelen van de Limburgse maakindustrie. 

Programma

  • 18:45 uur: Ontvangst
  • 19:00 uur: Presentatie door directie
  • 20:00 uur: Bezoek aan de productieafdelingen
  • 21:30 uur: Afsluiting met een drankje

Extra informatie

  • Het is niet toegestaan aan de deelnemers om zelf foto’s te nemen.
  • Volg ons ook op onze Facebook pagina: Ie-net Limburg | Facebook
  • Ie-net Limburg wenst de aandacht te vestigen dat er tijdens de activiteit foto’s zullen genomen worden.  Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden in publicaties of op de sociale kanalen van ie-net en ie-net Limburg.
  • Bij tijdige verontschuldiging tot een week voor datum kan een terugbetaling van het inschrijvingsgeld bekomen worden mits sturen van een e-mail naar onze > penningmeester met vermelding van het rekeningnummer waarop het bedrag mag teruggestort worden. 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Bruno Carnotensis
.
Bruno Carnotensis Consultancy & Freelance bvba
19/03/2024 Van: 18u45 tot 21u45
SABCA Limburg DELLESTRAAT 54 3560 LUMMEN

Gratis voor ie-net-leden / partner
€ 25,00 p.p. voor niet-leden