MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Schotse Sporen: Een Motorexpeditie door het Land van Legendes
Deze activiteit is volzet u kan enkel nog inschrijven voor de reservelijst. Wanneer er plaats vrijkomt, zullen wij u onmiddellijk verwittigen.
08/08/2024

Schotse Sporen: Een Motorexpeditie door het Land van Legendes

Stap aan boord van een onvergetelijke motorreis met ie-net Motards terwijl we de prachtige landschappen van Schotland verkennen gedurende elf opwindende dagen. Onze avontuurlijke agenda neemt ons mee vanuit Amsterdam naar Newcastle, vanaf daar begint onze reis. Elke dag brengt nieuwe ontdekkingen, pittoreske routes en genieten we van de pracht van de Schotse hooglanden.

Deze reis belooft niet alleen adembenemende landschappen, maar ook de opwinding van avontuurlijke wegen en het delen van onvergetelijke momenten met gelijkgestemde zielen. Een reis om naar uit te kijken, doordrenkt met de geest van avontuur en kameraadschap!

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt (max 11 M/V). Mis de kans niet om deel uit te maken van dit unieke motoravontuur door Schotland!

Programma

8 aug

Suggestie: België- IJmuiden;

8 aug ‘s avonds

Suggestie: nachtboot naar Newcastle upon Tyne (zelf te organiseren)

9 aug

Newcastle – Haddington

10 aug

Haddington - near Aviemore

11 aug

Near Aviemore – Lybster

12 aug

Lybster – Bettyhill

13 aug

Bettyhill – Kyleakin

14 aug

Kyleakin – Mallaig

15 aug

Mallaig – Lochaline

16 aug

Lochaline - Biggar

17 aug

Biggar – Newcastle

17 aug ‘s avonds

Suggestie: Newcastle – Ijmuiden (zelf te organiseren)

18 aug

Suggestie: Ijmuiden - België

EXTRA INFORMATIE

Wat wij organiseren, en wat niet

Wij organiseren de reis in Groot-Brittannië, dat wil zeggen vanaf vrijdagochtend 9 augustus in Newcastle tot zaterdagavond 17 augustus in Newcastle.

Je organiseert zelf de tocht van België naar Newcastle, en terug: het boeken van groepsovertocht is een heksenketel, en het is eenvoudiger dat iedereen zelf beslist wat hij/zij wil doen. Mogelijkheden zijn (prijzen zijn indicatief, heen en terug, voor een moto met 1 chauffeur zonder passagier):

 • Nachtboot Amsterdam (IJmuiden) – Newcastle. Eén vaart per dag. Ongeveer 1000 €. Je vertrekt op donderdagvoormiddag 08/08 in België, ‘s avonds in IJmuiden, en komt de volgende ochtend in Newcastle aan. Je komt terug met de nachtboot van zaterdagavond 17/08 die op zondagochtend 18/08 aankomt in IJmuiden. Zondagnamiddag ben je thuis.
 • Ferry Duinkerken – Dover, 1h30 overtocht, meerdere vaarten per dag, ongeveer 220 €. Dover-Newcastle is ongeveer 590 km. Best in twee dagen langs mooie wegen (650 km)
 • Eurotunnel Calais – Dover. Drie treinen per uur, ongeveer 120 €. Je kan in de praktijk een trein vroeger nemen als je te vroeg aankomt.

Je zorgt zelf voor een annulatieverzekering (niet verplicht).

Voorwaarden om deel te nemen

 • Je motorfiets moet in goede technische staat zijn (banden, motor, batterij, elektronica, …). Wie panne krijgt zal zo goed en zo kwaad mogelijk geholpen worden, maar de groep zal niet van het reisschema kunnen afwijken. Zie ook volgend punt. We zullen zorgen dat we elementaire hulpmiddelen als groep ter beschikking hebben (luchtcompressor, bandenherstelkit, motorolie, EHBO-kit). Er is géén assistentievoertuig!
 • Je moet een assistentieverzekering hebben voor alle landen waar je doorrijdt, die zowel ongeval, panne als ziekte van de chauffeur en eventuele passagier dekt.
 • Je moet op je moto een waterdicht toestel hebben met GPS-functionaliteit, met alle gedetailleerde wegenkaarten van Schotland gedownload. Dus ook zonder internetverbinding moet je GPS blijven werken.
 • Een telefoontoestel.
 • Een geldig reispaspoort (the UK has taken their independency back!)

Logies en eten

 • Je kan kiezen voor single kamer, twin kamer (2 eenpersoonsbedden) die je met een reisgenoot deelt, een dubbele kamer (tweepersoonsbed) die je met je partner deelt.
 • We doen ons best aan je wens tegemoet te komen, en als het echt niet gaat contacteren we jou. Af en toe is het een stapelbed, omdat er niets anders te krijgen is.
 • We budgetteren op basis van gemiddeld 50 € per avondmaal, en 15 € voor lunchpakket en drank onderweg.
 • Op het einde delen we de kosten op basis van wat je werkelijk “verbruikte” aan logies en voeding, met open boekhouding.

Kostprijs

 • Single room: 1500 €
 • Twin room:: 1300 €
 • Double room:: 1200 €

Te betalen voorschot

 • € 650,00 voor ie-net-leden
 • € 700,00 voor niet-leden

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Stefan Van der Heyden
Senior Optimization Engineer
dr.ir. Robrecht H. Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
Synchestra, GHR Partners Belgium
08/08/2024 Van: 09u00
18/08/2024 Tot: 18u00
Veerhaven IJmuiden (Felison Terminal) Sluisplein 33 NL 1975 AG IJmuiden

Te betalen voorschot

 • € 650,00 voor ie-net-leden
 • € 700,00 voor niet-leden