MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Stadswandeling: Oranje in Gent
27/07/2024

Stadswandeling: Oranje in Gent

Met de Gentse Feesten als omkadering wandelen we door Gent, op zoek naar sporen van "Oranje in Gent".

Tijdens de 15 jaren van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815 - 1830) werd Gent door koning Willem I erg begunstigd met o.a. een zeekanaal en een universiteit. Maar, ook vóór de 19de eeuw bestonden er tussen Gent en het noorden van de Lage Landen innige banden. Banden die voor eeuwen van gemeenschappelijke geschiedenis hebben gezorgd. Een geschiedenis, die in Gent, nog lang na 1830 een “oranje” bolwerk, opmerkelijke sporen heeft nagelaten.  Het zijn herinneringen waarin Nederland prominent op de voorgrond treedt en die er toe geleid hebben dat Willem I nog maar enkele jaren geleden in Gent een standbeeld kreeg.

Programma

  • 14:30 uur: Start wandeling
  • 16:00 uur: Netwerkdrink
  • 17:00 uur: Bezoek aan de Gentse Feesten (geen organisatie van ie-net Oost-Vlaanderen), voor wie het wenst en op eigen risico ;-)

Startplaats

We starten daarmee aan Sint-Jacobs, meer precies op het Beverhoutsplein (links van de kerk gezien vanaf de hoofdingang daarvan) aan de kant van de Ottogracht, t.o. de ingang van de vroegere stadsbibliotheek. De ondergrondse parking van de Vrijdagmarkt is vlakbij en de De Lijn heeft haltes op de Vlasmarkt en in de Belfortstraat. Het einde van de rondleiding zal zijn op het Koophandelsplein, aan het oude gerechtsgebouw.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Karel Berkers
Informaticus - Projectleider
FOD FINANCIEN
27/07/2024 Van: 14u20 tot 17u30
Beverhoutsplein 9000 Gent

€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 20,00 p.p. voor niet-leden