MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Morgen groeit nu! Agropolis en IPM Impact
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
22/09/2023

Morgen groeit nu! Agropolis en IPM Impact

Dit inspirerend bedrijfsbezoek aan Agropolis in Kinrooi, is in samenwerking met VBI. 

Agropolis beslaat een 40 hectare groot terrein tussen Kessenich en Geistingen dat na de grindwinning opnieuw werd aangelegd. Het centrum profileert zich in het bevorderen van innovatie in de landbouwsector en het stimuleren van duurzame landbouwpraktijken. Agropolis biedt huisvesting en begeleiding aan voor startups en bestaande en dienstverlenende bedrijven op vlak van innovatie in land- en tuinbouw. Het bestaat uit een hoofdgebouw met kantoren en vergaderzalen en 4 aanvullende loodsen die door startups gehuurd kunnen worden. Daarnaast is er ongeveer 21 ha die als bouwpercelen voor agrofoodbedrijven ingezet kunnen worden en nu dienst doen als proefvelden. 

Momenteel zijn er meer dan een10-tal organisaties gehuisvest o.a. Pleunis Biochamp, het telen van biologische paddenstoelen, Project Tasty Yacon, een fris knolgewas met een lekkere “bite”, CIRO, een waternetwerk van 80 km leidingen voor beregening van 2200 ha akkers, Lucky Plants, de ontwikkeling van machines voor de teelt van blauwe bessen, Machine Coöperatie Agropolis, oftewel MCA, een coöperatie van landbouwers die gezamenlijk machines aankopen, gebruiken en onderhouden, BUNCH die ernaar streeft om eerlijk en biologisch verantwoordelijke tussendoortjes te bereiden, waar de smaak en vormgeving centraal staan, IPM Impact die onderzoek doet naar natuurlijke insectenbestrijding en de impact van gewasbeschermingsmiddelen op natuurlijke vijanden. Bedrijfsleider van IPM Impact is Guido Sterk.

In het eerste deel van dit bedrijfsbezoek zal voorzitter Hubert Brouns, vroeger jarenlang burgemeester van Kinrooi en vader van Jo Brouns, huidig minister van Werk, Economie, Innovatie & Landbouw in de Vlaamse regering, meer uitleg geven over de activiteiten binnen Agropolis in het algemeen. 

Daarna zal Guido Sterk meer specifiek ingaan over zijn werkzaamheden in verband met de natuurlijke bestrijding van plagen. Hij was in het verleden diensthoofd Zoölogie in het voormalige Koninklijk Opzoekingsstation van Gorsem, ging daarna aan de slag bij Biobest en startte nadien zijn eigen bedrijf “IPM Impact”, dat eerst in Neerhespen was gevestigd en nadien als één van de eersten gebruik maakte van de faciliteiten in Agropolis. Hij zal ons meer vertellen over de algemene activiteiten binnen IPM Impact maar in het bijzonder de successen die hij boekte met biologische bestrijdingsmethoden in de akkerteelt.

Programma

  • 18:45 uur: Ontvangst
  • 19:00 uur: Toelichting Agropolis door Hubert Brouns
  • 20:00 uur: Veldbezoek IPM Impact door Guido Sterk
  • 21:30 uur: Afsluiting met een drankje

Extra informatie

  • Bij tijdige verontschuldiging tot een week voor datum kan een terugbetaling van het inschrijvingsgeld bekomen worden mits sturen van een e-mail naar de penningmeester patrick.rosias@group-ips.com met vermelding van het rekeningnummer waarop het bedrag mag teruggestort worden.
    Verwittig eveneens uw annulering via het ie-net secretariaat via chris.bonte@ie-net.be 
  • Volg ons ook op onze Facebook pagina: Ie-net Limburg | Facebook
  • Ie-net Limburg wenst de aandacht te vestigen dat er tijdens de activiteit foto’s zullen genomen worden. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden in publicaties of op de sociale kanalen van Ie-net en Ie-net Limburg.

 

 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Patrick Vanhollebeke
22/09/2023 Van: 18u45 tot 21u45
AGROPOLIS Agropolis Park 101 3640 Kinrooi

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 15,00 p.p. voor niet-leden