MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Brussel gekend om zijn art nouveau, art deco en surrealisme
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
16/09/2023

Brussel gekend om zijn art nouveau, art deco en surrealisme

We starten aan het station van T&T (wijk Pannenhuys) om 10.30h, wandelen daar over voormalige treinsporen en bereiken zo de hallen van T&T. T&T is industriële archeologie; het hoeft niet altijd een gesloten steenkoolmijn of textielfabriek te zijn.  Het betreft een geïntegreerd logistiek systeem uniek in de wereld, en dat door zijn omvang en mede door haar recente restauratie ons en de toeristen die het al ontdekt hebben doet verbazen.  T&T is een nieuwe parel aan het Brussels firmament, dat weldra even beroemd zal zijn als de Grote Markt, Manneke Pis en het Atomium.
Daarna gaan we met verbazend goed functionerend openbaar vervoer naar de omgeving van de beurs. In een zijstraat bevindt zich de iconische Falstaff, waar we een driegangen menu nuttigen. De Falstaff is een exponent van de bloeiperiode van de art nouveau. Je snuift er nog sfeer op van de Belle Epoque.
Na onze koffie volgen nog 2 verrassingen: we bezoeken eerst het ongekende hart van Brussel, waar we het enig stukje niet overdekte Zenne ontdekken. Dit is gelegen vlakbij de Sint-Goorikshallen.
Vandaar vertrekken we naar een nieuw geopend museum in de Wolvengracht: het museum van de illusie. Onze ogen worden constant bedrogen en soms is zelfs gewoon rechtdoor stappen er een bijna onhaalbare opdracht. Je zal er zeker na thuiskomst  niet over kunnen zwijgen.
Na een passage door de  Hubertus gallerij bereiken we  rond 17u45 het Centraal Station en alzo het einde van onze uitstap.

Inbegrepen in de prijs:

Het programma omvat:

  • de permanente aanwezigheid van een gids
  • lunch
  • inkom voor bezoeken

Verplaatsingen met openbaar vervoer tijdens de rondgang niet inbegrepen

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Luc Truyens
16/09/2023 Van: 10u30 tot 17u45
station Thurn & Taxis Charles Demeerstraat 2 1020 Laken -Brussel

€ 75,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 95,00 p.p. voor niet-mede,