MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Interculturele samenwerking - hybride
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Interculturele samenwerking - hybride

Boost je professionele impact met het herkennen en overbruggen van cultuurverschillen.


Waarover gaat de opleiding?

Tijdens deze opleiding maak je kennis met een glasheldere methodiek voor uitstekende samenwerking tussen mensen met een verschillende culturele achtergrond.

Wat heb ik geleerd als ik naar buiten stap?

o Je leert hoe je culturele achtergrond je perceptie van de wereld en je omgang met anderen bepaalt.
o Je maakt kennis met de parameters die interculturele samenwerking impacteren, en hoe je deze parameters kan beïnvloeden om tot een sterke samenwerking te komen met mensen van een andere culturele achtergrond.
o Via een vragenlijst krijg je inzicht in je eigen cultureel profiel.

Programma - Innovatief karakter - Didactische aanpak

Programma

Donderdag 24 augustus 2023 van 13.00u tot 16.30u - LIVE of ONLINE

 

- Inleiding: kennismaking, en introductie van het framework voor interculturele samenwerking

- De 8 dimensies van interculturele samenwerking, inclusief toepasbare tips voor het aanwenden van deze dimensies om tot een succesvolle samenwerking te komen.
- De bepaling van je cultureel paspoort.
- Afsluiting: samenvatting van de training, en bonus ‘insider hacks voor een uitstekende interculturele samenwerking’.

Ongeveer 1 maand na de opleiding, volgt nog een individuele coaching met de docent om de toepassing van de geleerde technieken te bespreken. Deze coaching gebeurt virtueel en zonder verplichting.

Innovatieve karakter van de opleiding?

Het innovatieve karakter van deze opleiding schuilt in de glasheldere en gekwantificeerde methode, die erin slaagt om transparantie te brengen en toepasbare acties te bieden in de uiterst complexe thematiek van interculturele diversiteit en samenwerking.

Didactische aanpak

De didactische aanpak heeft een blijvende impact als doel.
Tijdens de training worden presentatie & storytelling afgewisseld met hands-on oefeningen, waarbij de deelnemers soms in groepjes worden ingedeeld. Er wordt ook gebruik gemaakt van continue actie-elementen en gamification.
Na de training kunnen de deelnemers zich verder verdiepen in aanbevolen literatuur, en krijgt elke deelnemer een persoonlijke uitnodiging om zich aan te sluiten bij de Personal Development Community van de docent. Ongeveer één maand na de opleiding wordt op individuele basis nog een virtuele nabespreking met de docent ingepland, vrijblijvend.

Doelgroep - Docent

Doelgroep en voorkennis

Werk je veel samen met mensen van een andere culturele origine, en ben je benieuwd naar hoe je je boodschap beter kan overbrengen en de samenwerking kan versterken? Wil je inzicht krijgen op de impact die je culturele achtergrond heeft op de persoon die je vandaag bent? Wil je jezelf klaarstomen voor de op til zijnde toename in interculturele samenwerking in het post-COVID19 tijdperk? Dan is deze opleiding voor jou!
Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig, enkel een gezonde nieuwsgierigheid naar culturele diversiteit en de impact van deze diversiteit op communicatie en samenwerking, en hoe hiermee om te gaan.

Docent

Michael Houben, oprichter & CEO van MACH 8.

Michael’s persoonlijke missie is het ontketenen van synergetische ontwikkeling tussen mensen en de organisaties waarin ze actief zijn. Hij focust zich hierbij op het ontwikkelen van excellente teams, via de innovatieve MOMENTUM methode en inspirerende trainingen voor teamleden en teamleaders. Michael heeft meer dan 15 jaar ervaring in uiterst internationale werkomgevingen en Fortune 500 bedrijven, waarvan 10 als leidinggevende en people manager. Michael richtte voor Punch Powertrain de R&D afdeling in China op, en hervormde voor ZF Wind Power de globale Product Validation afdeling (gevestigd in België, China, Duitsland en India). Daarvoor bekwam hij een doctoraat aan de KULeuven. Michael is getrouwd en vader van 2 kinderen. Zijn hobby’s zijn mountainbiken, reizen en zich verdiepen in Personal Development en Leadership.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
24/08/2023 Van: 13u00 tot 16u30
HYBRIDE INGENIEURSHUIS Live - Desguinlei 214 Online - zie instructies

370 € voor niet-leden
259 € voor individuele leden ie-net
259 € voor bedrijfspartners ie-net
185 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

Bedragen vrijgesteld van btw, inclusief gebruik van de tool voor het bepalen van het interculturele paspoort.


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.O217461
Aantal opleidingsuren : 3,5
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier 

THEMA : Bedrijfsstrategie


Duur van de opleiding

3,5 u, met vrijblijvend een individuele nabespreking met de docent na 1 maand.