MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Mega Tour de France 2023
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
29/07/2023

Mega Tour de France 2023

Motor-toerrit startend vanuit Merkem (W.Vl.), georganiseerd door MTC Vrijbos uit Houthulst, waar we als ie-net Motards aan deelnemen.  Elk jaar weer een schitterende rit doorheen het landschap van een historisch vergeten stukje Vlaanderen: Noord-Frankrijk, maar vroeger Frans-Vlaanderen.  Al toerend herken je ongetwijfeld de Vlaamse oorsprong van veel dorps- & stadsnamen.

Dit jaar nemen we voor de vijfde maal deel. De vorige jaren konden we genieten van een perfect georganiseerde toer, die ons langs prachtige wegen en wegjes bracht. Bij goed weer komen hier een 1200(!) motards op af. Met name voor de motards die zonder gps rijden (en dat is toch nog altijd 1/3 van de bikers) is de route volledig bewijzerd, en dus kan de route zonder gps uitgereden worden zonder één keer op een kaart te moeten kijken.

Uiteraard is er ook een route in gpx- en gdb-formaat beschikbaar, die de dag voor het vertrek wordt bezorgd, of die je op de startplaats kan laten inladen op je toestel.

In principe rijdt elke deelnemer deze rit op eigen initiatief, dat betekent dat er niet in een massale, begeleide groep wordt gereden. Iedereen vertrekt wanneer hij wil, neemt een pauze waar en wanneer hij wil, etc...  Maar als ie-net Motards willen we toch proberen om bij elkaar te blijven, in groepjes van 7 à 10 moto's, om dan 's middags samen te lunchen.

We rijden de toer op zaterdag 29/07. Mocht het die dag pijpenstijlen regenen, dan wijken we uit naar de volgende dag, zondag 30/07. In dat geval krijgt je de dag voorheen een mail toegestuurd om te melden dat we één dag verschuiven.

Extra informatie

Afspraak om 09:30 uur aan het Stationshuis in Merkem.
Je inschrijving voor de rit is al geregeld bij aankomst. Er is daar gelegenheid voor een drankje, koffie of iets kleins eetbaar.
In de loop van de dag zijn er verschillende stops ingelast, waar drank & eten ter beschikking zijn.

Tip: gezien het bijzonder grote aantal deelnemers (1200 verspreid over 2 dagen) kan je gewoon kiezen om een lunchpakket mee te nemen en in het zonnetje te picknicken: het is niet altijd evident aan eten te geraken in de restaurants langs de route.
Met de juiste controlestempels op je kaart van op al de stopplaatsen kan je 's avonds bij aankomst in Merkem deelnemen aan de tombola...  we kijken er al naar uit :-) !

Terug in Merkem tegen 17 à 18 uur, waar we nog bij een drankje in het zonnetje op het terras uitblazen, alvorens terug naar huis te gaan.

Verplicht:
            - aanvaarden en ondertekenen van de regels van ie-net Motards
            - zorgen voor een bijstandsverzekering voor bestuurder, eventuele passagier en motor (geldig in Frankrijk!)
            - we vragen jouw gsm- en ICE-nummer (In Case of Emergency) uit veiligheidsoverwegingen, en hopen van harte dat dit nooit nodig is.

Voor de locatie:
Tik "Stationsstraat, Merkem" in je GPS. Het 9de Linieplein ligt parallel aan deze straat ter hoogte van huisnummers 15 tot 25. Afspraak aan de inschrijvingstafels om je aan te melden, je vouchers te krijgen, en eventueel de route in je gps te laden.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Stefan Van der Heyden
Senior Optimization Engineer
29/07/2023 Van: 09u30 tot 18u00
ONTMOETINGSCENTRUM STATIONSHUIS MERKEM Stationsstraat 21 8650 Merkem
  • Gratis voor ie-net-leden, hun levenspartner, hun inwonende kinderen én één genodigd niet-lid
  • € 20,00 p.p. voor niet-leden
     

De deelnameprijs bevat het inschrijvingsgeld bij MTC Vrijbos, een welkomstdrankje. 
Drank en eten onderweg niet inbegrepen.