MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Waterproductiecentrum HAC
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Waterproductiecentrum HAC

Sinds 2013 maakt De Watergroep drinkwater in het waterproductiecentrum HAC in Haasrode. Op deze site verwerken ze grondwater uit 3 verschillende grondwaterwinningen tot drinkwater:

  • Huiskens
  • Abdij (van Park)
  • Cadol

Tijdens een rondleiding in dit waterproductiecentrum toont de gids jou op welke manier ze van het grondwater drinkwater maken. Je krijgt er onder andere een uitgebreide uitleg over de werking van de 3 korrelreactoren die ze gebruiken tijdens het onthardingsproces. De gids vertelt jou ook meer over wat ze doen met de kalkpellets die zich tijdens dit onthardingsproces vormen en hoe ze bij De Watergroep inzetten op duurzaamheid en ecologie.

Je komt bovendien ook meer te weten over de historiek en de activiteiten van De Watergroep en ontdekt de vele ecologische en economische voordelen van kraanwater.

Het waterproductiecentra is een industriële site die niet aangepast is aan bezoeken door mensen met een mindere mobiliteit. Om ze volledig te bezoeken, moeten er heel wat trappen genomen worden. Er is geen lift aanwezig. 

Programma

  • 13:50 uur: Verwelkoming
  • 14:00 uur; Voorstelling en start rondleiding
  • 16:00 uur: Gepland einde

Contact & info

ir.Ing. Herman Henskens
IT ingenieur
Onespan Inc.
Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
24/11/2022 Van: 14u00 tot 16u00
Waterproductiecentrum HAC Haanhofweg 3053 Haasrode

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 25,00 p.p. voor niet-leden