MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Tabloo: Nieuwe interactieve expo rond radioactiviteit en radioactief afval
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Tabloo: Nieuwe interactieve expo rond radioactiviteit en radioactief afval

Op dit moment wordt laag- en middelactief kortlevend afval veilig opgeslagen in speciaal daarvoor aangepaste gebouwen bij Belgoprocess, een dochteronderneming van NIRAS, in Dessel. Omdat die gebouwen niet voor de eeuwigheid ontworpen zijn, ging NIRAS een hele tijd geleden op zoek naar een nieuwe locatie om het afval te bergen.

In 2006 besliste de federale regering dat de bergingsinstallatie in Dessel zou komen en dat NIRAS rekening moest houden met de maatschappelijke voorwaarden van de partners: de gemeenten Mol en Dessel en de lokale bevolking. In dat kader werd beslist om een communicatiecentrum op te richten, wat uiteindelijk zou uitmonden in Tabloo.

Met tientallen interactieve opstellingen biedt de vaste tentoonstelling van Tabloo je een unieke inkijk in de wereld van radioactiviteit. De gids leidt je gedurende een 2-tal uren rond in de nieuwe expositieruimte. Daarna kan je individueel nog bepaalde items in detail bekijken. Er staan voldoende opstellingen om je een vijftal uren bezig te houden.

Vrijblijvend kan je na het bezoek aan Tabloo genieten van een lekkere lunch in de plaatselijke Bistroo of kan je een unieke bergingswandeling maken op de site voor de toekomstige ondergrondse radioactieve afvalberging. Info wandeling: Stap tot aan de berging voor radioactief afval | Tabloo

Programma

  • 13:00 uur: Welkom
  • 13:10 uur: Gegidste wandeling doorheen de expositie
  • 15:00 uur: Individueel bezoek aan de expo, Bezoek aan de Bistroo of de bergingswandeling
  • 17:00 uur: Einde bezoek (Bistroo is open tot 18:00)

Contact & info

Ing. Guido Hendrikx
Lead engineer
DE ROEVE AUTOMATION B.V.
Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
18/01/2023 Van: 13u00 tot 17u00
Tabloo Gravenstraat 3 2480 Dessel

€ 12,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 22,00 p.p. voor niet-leden