MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bedrijfsbezoek tijdens opendeurdag Vaste Plant Jan Spruyt - Van der Jeugd
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Bedrijfsbezoek tijdens opendeurdag Vaste Plant Jan Spruyt - Van der Jeugd

Jan Spruyt stichtte samen met zijn echtgenote Anne Van der Jeugd in 1975 de vaste – plantenkwekerij. Met enkele duizenden plantjes afkomstig van gekregen vaste planten van kennissen en familie werden de eerste centjes verdiend. Na enkele jaren kwam er plots schot in de zaak.Op een totale oppervlakte van 5,5 ha worden 40.000 moederplanten en 1.750.000 planten in P9 gekweekt.

Momenteel stelt de kwekerij 20 vaste mensen te werk, in de drukke perioden aangevuld met een aantal werkwillige piekarbeiders of jobstudenten.

Jan Spruyt (oud-bedrijfsleider) is een rasechte verzamelaar en veredelaar. Dat weerspiegelt zich heel duidelijk in het aangeboden assortiment. Meer dan 2.500 verschillende soorten en variëteiten waaronder bijna 100 eigen JS®-selecties. Sommige ervan intussen zeer bekend in Europa, Amerika en Azië.

Nik Spruyt oudste zoon en opvolgend bedrijfsleider heeft de laatste 10 jaren ingezet op groei en verbetering van de bedrijfsvoering. Hij kent zijn sterktes en zwaktes en heeft zich omringd met juiste verantwoordelijken om hier een succes van te maken.

Broers Bart en Jelle Spruyt zijn elk op hun vakgebied actief in de zaak als werknemers. Een echt familiebedrijf dus.

Het bedrijf bestaat intussen 47 jaar en is moderner dan ooit. Jaarlijks worden oude installaties vervangen en verbeterd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een stokpaardje van Nik en zijn team en vertaalt zich in een lage uitstoot van Restafval, lage noodzaak aan grondwater en fossiele brandstoffen. Dit vertaalt zich ook in een MPS-score A van  99.5 punten op 110. Ook de mensen worden niet vergeten en begeleid naar persoonlijke groei binnen en buiten het bedrijf.

Zij gaan voor de juiste plant op de juiste plaats want vaste planten houden van mensen!

Waardebon

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Davy Missotten
Project Leader
LIDL BELGIUM GMBH & CO KG
18/09/2022 Van: 10u00 tot 11u00
Vasteplant Mostenveld 30 9255 Buggenhout

Gratis voor ie-net-leden en partner
€ 20,00 p.p. voor niet-leden