MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / NADIR: hedendaagse kunst ontmoet uniek erfgoed
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
20/05/2022

NADIR: hedendaagse kunst ontmoet uniek erfgoed

Op een boogscheut van Gent staat het Kasteel van Laarne, één van de best bewaarde waterkastelen van het land. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde zilvercollectie zorgen voor een uniek en authentiek kader.

In dit unieke decor brengt de internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar Kris Martin het kruim van de Belgische hedendaagse kunstscene samen.  Naast Martin zelf stellen Michaël Borremans, Wim Delvoye, Berlinde De Bruyckere, Francis Alÿs, Thomas Bogaet, Dirk Braeckman, David Claerbout, Daniël Ost, Matthieu Ronsse, D.D. Trans and Jan Van Imschoot werken ten toon.

Het nadir (van het Arabisch nathir, ‘tegenovergesteld’) is in de astronomie het punt dat recht tegenover het zenit staat: het punt recht onder de waarnemer. Voor Martin is het een metafoor: kijken naar wat er is, naar de kern gaan.  NADIR toont de generatie kunstenaars die  Martin zelf gevormd en beïnvloed hebben, op artistiek of vriendschappelijk vlak. Zijn persoonlijke pantheon, als het ware.

Het kasteel is tijdens deze tentoonstelling veel meer dan een decor voor de kunst. De kunstenaars maakten in vele gevallen nieuw werk speciaal voor deze plek, geïnspireerd door de historiek, de verhalen of de bijzondere sfeer.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Peter Welvaert
Procurement Support Manager Euromed and Americas
PSA ANTWERP nv
20/05/2022 Van: 19u30 tot 22u00
Kasteel van laarne Eekhoekstraat 5 9270 Laarne

€ 8,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 18,00 p.p. voor niet-leden