MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Salzburg en Wenen, Parels van Oostenrijk def
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Salzburg en Wenen, Parels van Oostenrijk def

Vrijdag 17 juni 

In de voormiddag vliegen we met Lufthansa naar München. Een comfortable autocar brengt ons naar Rosenheim, een gezellig Beiers vakwerkstadje, voor een gegidste wandeling en vrije lunch. Daarna nog een uurtje naar Salzburg waar we meteen starten met een gegidste rondrit, onder meer langs Schloss Mirabell en Mirabellgarten, Festung Hohensalzburg en Hellbrunn. 

We verblijven in het Sheraton Grand Parkhotel **** waar we ook het avondmaal nemen.

Zaterdag 18 juni 

Voor de middag wandelen we door Salzburg met bezoek aan de Sankt Peter Dom en de Franzikanerkirche, door de Getreidegasse met typische smeedijzeren uithangborden, naar de Neue Residenz.  Met een met officiële stadsgids bezoeken we Mozarts Geburtshaus.

Na de vrije lunch hebben we keuze tussen een tal van boeiende musea, allen vrij toegankelijk met onze Salzburg Card.  Echte aanraders zijn het vernieuwde en boeiende Domquartier, het museum voor Moderne kunst, …

Zondag 19 juni 

De autocar brengt ons door de vallei van de Donau naar Wenen.  Tijdens de voormiddag bezoeken we met een plaatselijke gids de abdijkerk van Wilhering, een pareltje van Oostenrijkse rococo. Vervolgens naar Linz, een aangenaam stadje geschikt voor een gezellige lunchpauze.

Na de middag kom we aan in Melk en moeten we natuurlijk de magnifieke Benedictijnerabdij en parel van de barok, de ” Wieg van Oostenrijk “ aandoen. We krijgen een privé geleid bezoek met een plaatselijke gids.

In Wenen verblijven we in Hotel Das Tigra**** in het historisch centrum.

Maandag 20 juni 

Onze dag begint met een private rondleiding in het Musikverein, we zien uiterard de 19e eeuwse wereldberoemde muziekzaal. Daarna wandelen we door het historisch hart van Wenen rond de Stephansdom.  We bezoeken de kathedraal en verder neemt de gids ons mee door de kronkelende steegjes, waar menige gevel en stadspaleis verhaalt over het roemrijke verleden van de stad en zijn bewoners. We wandelen langs residenties van keizers, woningen van componisten en kunstenaars, Wiener cafés.

Na de lunch op een typische Wiener locatie in het centrum neemt onze plaatselijke gids ons mee voor een bezoek aan de kunstcollectie van het Albertinum.  Naast de permanente collectie, ook altijd de scène voor prestigieuze internationale tentoonstellingen.

Dinsdag 21 juni 

In de voormiddag staat Hofburg op het programma, eeuwenlang de residentie van de Habsburgse vorsten. Hier ontdekken we ook de schitterende barokke bibliotheek van Fischer von Erlach en de Schatzkammermet de kroonjuwelen. 

We voorzien hier een vrij moment  voor een eventueel aanvullend bezoek.  Maar ook het terras van een typische Wiener Café lonkt om de hoek.

Onze reisbegeleidster neemt ons mee naar Spittelberg, een nieuwe buurt met trendy gelegenheden voor een vrije lunch.

Na de middag bezoeken we het Kunstmuseum met een plaatselijke gids, hier vinden we één van de beroemdste kunstcollecties ter wereld. 

Om 18h00 spreken we af aan de hotelreceptie en wandelen naar het Konzerthaus Wien. We ontmoeten mevrouw Anneleen Leenaerts, landgenote en harpiste bij de Wiener Philharmoniker.

Om 19h30 Concertavond in het Konzerthaus Wien in de Grote Zaal uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker onder leiding van Andris Nelsons, met op het programma werken van Mieczyslaw Weinberg, Dmitri Schostakowitsch en Antonin Dvorak.  Wij reserveerden voor alle deelnemers kaarten in de hoogste prijsklasse ( zie ook “Extra informatie” hieronder )

Gelegenheid voor after-concert dinner.

Woensdag 22 juni 

Eind 19de eeuw was Wenen één van de groeipolen van een eigen nieuwe kunststroming, de Jugendstil rond de Weense Secession.  Architectuur en schilderkunst, muziek en beeldhouwkunst werden een totaalconcept, gestoeld op een nieuwe tijdsgeest.  

Met een privé autocar maken we een rit langs de statige Ringstrasse.  We rijden langs de staatsopera, het museum voor Schone Kunsten, het parlement en stadhuis, een aaneenschakeling van imposante gebouwen met een mondiale bekendheid. Verder rijden we naar het extravagante Hundertwassermuseum,  genoemd naar zijn ontwerper, een stukje creatieve organische architectuur, verkennen we de Wienzeile-Haüser van Otto Wagner, een typische uiting van de Jugendstil. 

De autocar zet ons af bij de Oberes Belvedere.  We maken kennis met de werken van Klimt, Kokoschka en Schiele in één van de beroemdste musea van Wenen.  

Na een Vrije lunch in de buurt van het stadspark wandelen we door het park met het beroemde vergulde standbeeld van Johann Strauss naar de barokke Karlskirche die we natuurlijk bezoeken. Vlakbij schittert de vergulde laurierkoepel van het Secession gebouw.  Hier aanschouwen we de beroemde Beethoven Friesvan Gustav Klimt, pure poëzie geïnspireerd door het slotkoor ‘Ode an de Freude’ uit de 9de symfonie.

Donderdag 23 juni 

Na de Check-out uit het hotel bezoeken we het extravagante Hundertwassermuseum, genoemd naar zijn ontwerper, een stuke creatieve organische architectuur. Daarna brengt een privé autocar ons naar Schönbrunn voor een bezoek aan het paleis. Hoogtepunten vormen een rondleiding door de staatsvertrekken, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgse keizers.  

We nemen uiteraard ook de tijd voor een wandeling door het park en de tuinen. 

Na de afsluitende lunch brengt de autocar ons naar de luchthaven voor een avondvlucht naar Brussel.

Programma

 • Vrijdag 17 juni – heenvlucht naar Munchen met de bus naar Rosenheim ( lunch en wandeling ) en Salzburg. Stadsrondrit Salzburg
 • Zaterdag 18 juni – Stadswandeling in Salzburg, In het voetspoor van Amadeus 
 • Zondag 19 juni - Door de vallei van de Donau naar Linz en Melk
 • Maandag 20 juni – Het Musikverein en het historisch hart rond de Stephansdom, de kunstcollectie van het Albertinum
 • Dinsdag 21 juni – het keizerlijke Wenen. Geleid bezoek aan Hofburg, In de namiddag het beroemde Kunstmuseum. Ontmoeting met onze landgenote Anneleen Leenaerts, harpiste bij de Wiener Philharmoniker. Concert door de Wiener Philharmoniker in de Grote Zaal van het Konzerthaus.
 • Woensdag 22 juni - Secession en Jugenstil in Wenen. We maken een rondrit langs de statige Ringstrasse, bezoeken het Oberes Belvedere, wandelen door het sfeervolle Stadspark. Bezoek aan de Karlskirche en het Secession gebouw.
 • Donderdag 23 juni - Keizerlijke verhalen en anekdotes in Schönbrunn. Na een bezoek aan het Hundertwassermuseum gaan we naar het palis van Schönbrunn. Een lunch sluit ons bezoek aan Wenen af. Terugvlucht naar Brussel met Austrian Airlines.

Bijhorende informatie

Reisleiding

 • Deze reis wordt begeleid van Brussel tot Brussel door Mrs Gerd Scheelen, lic. Geografie en Master of Tourism, zaakvoerder van Cocon Reizen.
 • De uitstappen in Salzburg worden ter plaatse gegidst door een Engelstalige of Nederlandstalige gids in functie van beschikbaarheid.
 • In Wenen neemt  Anneliese je mee op ontdekking.  Zij is officiële Nederlandstalige gids in Wenen.
 • Indien verplicht, worden de musea en kunstcollecties in Wenen toegelicht door Engelstalige of Nederlandstalige kunstgidsen.

Verblijf

Salzburg,  hotel Sheraton Grand****, 2 nachten, https://www.marriott.com
Wenen , hotel Das Tigra****, 4 nachten , https://www.hotel-tigra.at

Inbegrepen:

 • Overnachting in dubbele kamer met bad of douche en toilet in vermelde accommodatie of gelijkwaardig
 • Lijnvluchten Brussel/Munchen heen en Wenen/Brussel terug. Luchthaventaksen
 • Vervoer met autocar zoals vermeld in programma.  
 • Maaltijden 7 ontbijten, 3 lunches, 5 avondmalen 
 • Excursies en inkomgelden zoals vermeld en inbegrepen in:
  • Salzburg Card 24 h voor openbaar vervoer en attracties/musea
  • Overige vermelde inkomgelden en
 • Vergoeding reisleiding, plaatselijke gidsen en fooi chauffeur 
 • BTW, dossierkosten
 • Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Dranken aan tafel tenzij anders vermeld in programma
 • Eenpersoonskamer € 494
 • Reis-, bijstands- en bagageverzekering
 • Annuleringsverzekering

Reisdocumenten: 

Geldige identiteitskaart en Coronapas

Extra info:

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 37 en deze activiteit is uitsluitend gereserveerd voor ie-net leden.
Voor inschrijvingen na 31/01/2022 zal deelname aan het concert afhangen van verdere beschikbaarheid van tickets. Mocht dit niet meer het geval zijn zal uiteraard de prijs worden aangepast.
Onvoorziene omstandigheden kunnen ons verplichten om het programma te wijzigen. De deelnemers worden tijdig geïnformeerd.
Op dit ogenblik ( december 2021 ) is een Coronapas vereist voor de vluchten en toegang tot musea en concert. We gaan er van uit dat dit nog steeds het geval zal zijn in juni 2022.

Inschrijvingen en betalingen:

Na inschrijving op deze website ( of telefonisch of e-mail ) bij Marleen Anckaert krijgt u van het organiserend reisbureau Cocon een uitnodiging tot betaling van het voorschot (€ 800,00 ).
Enkele weken voor het vertrek krijgt u eveneens een uitnodiging om het saldo te betalen.

Contact & info

ir. Frank Roos
ir. Ronald Van Haegenbergh
Mevr. Marleen Anckaert
Ledenwerking
ie-net ingenieursvereniging vzw
17/06/2022 Van: 07u00
23/06/2022 Tot: 19u01
Brussels Airport Vilvoordelaan 1930 Zaventem

Tarieven

De deelname is uitsluiten voor ie-net leden.
€ 2.560,00 p.p.
Toeslag voor 1-persoonskamer is € 494,00
Inschrijvingen, betalingen enz. worden verzorgd door het reisbureau