MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Een nieuwe generatie x-vliegtuigen - ONLINE
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Een nieuwe generatie x-vliegtuigen - ONLINE

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op de ONLINE avondlezing op woensdag 2 maart 2022 om 20u
De lezing is in het Nederlands en gaat ONLINE door via het Zoom-Platform.

Programma en spreker

NASA heeft een rijke geschiedenis van experimentele X-vliegtuigen, die gebouwd zijn om specifieke technologieën te testen of onderzoeksvragen te beantwoorden.

Het allereerste exemplaar, de Bell X-1 die voor het eerst de geluidsmuur doorbrak, maakte zijn eerste vlucht in 1946. De afgelopen jaren waren de experimentele onderzoeksvliegtuigen onbemande schaalmodellen, zoals de X-48 en de X-56.
Deze avondlezing zal zich vooral toespitsen op twee nieuwe experimentele toestellen die momenteel worden gebouwd: de X-57 Maxwell wordt een volledig elektrisch vliegtuig en de X-59 Quesst gaat de geluidsmuur op een stillere manier proberen te doorbreken.
Er staan ons boeiende jaren te wachten! Tenslotte zal er ook nog even ingegaan worden op mogelijke verdere toekomstplannen.
 
 

De spreker

Dr. Thomas Lombaerts werkt als lucht- en ruimtevaartingenieur bij NASA Ames op Moffett Field in Californië. Daar werkt hij in verschillende onderzoeksteams aan nieuwe technologieën voor de luchtvaart. Totnogtoe waren de onderzoeksthema’s toegespitst op de conventionele civiele luchtvaart. Recent is daar ook “geavanceerde mobiliteit in de lucht” (advanced air mobility) bijgekomen, de zogenaamde vliegende elektrische taxi’s, waar Thomas meehelpt aan de ontwikkeling van nieuwe besturingssystemen en sensor fusie algoritmen. Er zijn verschillende wetenschappelijke artikels gepubliceerd over dit onderzoek. In de avonduren geeft Thomas les vliegmechanica aan de toekomstige generaties lucht- en ruimtevaartingenieurs op San José State University. Zijn lessen bevatten veel anekdotes uit de praktijk. In de weekends is hij meestal op pad ergens in de mooie San Francisco Bay Area om van de prachtige natuur, lekkere wijn en de adembenemende zonsondergangen te genieten. 
 

Praktisch

Datum : woensdag 2 maart 2022 om 20u

De lezing is in het Nederlands.

ONLINE via het Zoom platform

Deelnametarief

Niet-leden : 10 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode op het online inschrijvingsformulier

Inschrijven

voor iedereen verplicht via de rode knop rechtsboven op deze website : www.ie-net.be/xplanes 

 

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
02/03/2022 Van: 20u00 tot 22u00
ONLINE

Niet-leden : 10 €, enkel via elektronische betaling
Leden ie-net : gratis
Studenten Euroavia Leuven-Brussel en Oostende : gratis, mits gebruik te maken van de kortingscode

Online inschrijven is verplicht via ie-net.