MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Antwerpen: justitiepaleis en SEAFAR
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Antwerpen: justitiepaleis en SEAFAR

Justitiepaleis Antwerpen

Het justitiepaleis in Antwerpen is één van de merkwaardigste gebouwen uit de 21ste eeuw in België. Het werd door spottende Antwerpenaars meteen herdoopt in de “de frietzakjes”. Het werd officieel geopend in aanwezigheid van koning Albert II in 2006 en is ondertussen vooral bekend omwille van spraakmakende processen die er regelmatig gevoerd worden.

Onder leiding van 3 ervaren gidsen bezoeken we in groepen van maximaal 15 deelnemers dit paleis. We krijgen informatie over de filosofie achter de bijzondere architectuur, over de gang van zaken voor hen die om andere redenen in dit gebouw terecht komen en afhankelijk van de agenda op de dag van ons bezoek wonen we ook gedeeltelijk een rechtszitting bij.

Omwille van de zeer strikte veiligheidsmaatregelen moeten we tijdig aan de ingang zijn en zal het aantal deelnemers beperkt zijn tot 45.

Restaurant aan de Stroom (RAS)

Na het bezoek nemen alle deelnemers de bus om ons naar het nabijgelegen RAS ( Restaurant aan de Stroom )  te brengen. We genieten van een gezellige lunch met een prachtig uitzicht op de Schelde.

SEAFAR

Na de lunch brengt de bus ons naar SEAFAR  ( Remote Ship Management )

Een groeiende economie vraagt ​​om efficiënt vervoer waarin scheepvaart een belangrijke rol kan spelen om het fileprobleem aan te pakken. Maar kan dat wel? Een voorzichtige analyse berekent de nood aan 9.000 bijkomende kapiteins terwijl er elk jaar maar een paar tientallen afstuderen. 

Om het volledige potentieel van het vaarwegennet te kunnen benutten zal innovatie ook hier helpen. 

Louis-Robert Cool, CEO van SEAFAR: We ontwikkelen technologie om autonome schepen te besturen vanuit ons SEAFAR-controlecentrum. Hiervoor implementeren we ons eigen controlesysteem, sensoren en software aan boord van het schip. Daarna wordt het schip aangesloten op het controlecentrum ( Shore Control ) van waaruit een gecertificeerde kapitein meerdere schepen kan bewaken en besturen.

We krijgen de gelegenheid om dit jonge ambitieuze bedrijf te bezoeken en meer informatie te krijgen over de technologie. Afhankelijk van de scheepvaarttrafiek zien we ook de kapiteins aan het werk in het controlecentrum.

Programma

  • 08:15 uur: Vertrek Gentbrugge, parking Driebeek
  • 09:00 uur: Vertrek in Antwerpen, Gerard Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen, ter hoogte van het Crowne Plaza hotel.
  • 09:30 uur: Bezoek justifiepaleis, Bolivarplaats 20, 2000 Antwerpen. We spreken af binnen het gebouw, dus na de veiligheidscontrole!
  • 12:00 uur: Lunch in het RAS, Ernest Van Dijckkaai 37
  • 14:30 uur: SEAFAR, Schaliënstraat 3
  • 16:00 uur: Einde bezoek vertrek naar Crown Plaza en Gentbrugge

Belangrijke informatie

  • Het aantal deelnemers is beperkt tot 45.  Omwille van de strikte veiligheidsvoorschriften in het justifipaleis is het onmogelijk om meer deelnemers toe te laten. Snel inschrijven is daarom aanbevolen. 
  • De verplaatsingen tussen justitiepaleis en het RAS en tussen het RAS en SEAFAR gebeuren voor alle deelnemers in groep met de bus.

Hoe inschrijven?

Aanmelden is verplicht (betalen alleen volstaat niet). Er kan op 3 manieren worden ingeschreven :

  • bij voorkeur via het formulier op deze website
  • door een e-mail aan marleen.anckaert@ie-net.be
  • per telefoon op nummer 0489 555 564

Betalingsmodaliteiten   

Indien u NIET rechtstreeks betaalt via Bankcontact (bij uw online inschrijving), gelieve het verschuldigde bedrag onmiddellijk te storten op rekening van ie-net KVIV Senioren BE34 7350 4815 1390 met vermelding "Justitiepaleis-SEAFAR"

 

Contact & info

ir. Willy Ooms
ir. Ronald Van Haegenbergh
Mevr. Marleen Anckaert
Ledenwerking
ie-net ingenieursvereniging vzw
22/04/2022 Van: 08u15 tot 18u00
Meerdere locaties Vertrek Gentbrugge Vertrek Antwerpen

€ 86,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 96,00 p.p. voor niet-leden