MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

In België is er een gemiddelde leerachterstand van drie jaar tussen een leerling uit een kansarm milieu en die uit een kansrijk milieu. Deze huidige gezondheidscrisis brengt voor heel wat mensen extra moeilijkheden met zich mee. Jongeren uit kansarme situaties zijn hier bijzonder hard door getroffen en recente studies tonen aan dat voor hen de leerachterstand nog meer is toegenomen.

Je hebt misschien ook al nagedacht over de gevolgen voor jou sinds het uitbreken van covid-19? We kunnen je alvast met zekerheid vertellen dat de nood aan gemotiveerde leerkrachten voor de klas niet zal afnemen! En dat de jongeren die dit het meest nodig hebben, nood hebben aan iemand die in hen gelooft.

Als toekomstige wetenschappen- of wiskundeleerkracht zou je via Teach for Belgium een verschil kunnen maken op de scholen waar je het meeste nodig bent. Op 2 maart organiseert ie-net in samenwerking met de vzw ’Teach for Belgium’ een online informatiesessie voor wie een fast-track naar het onderwijs overweegt via hun leiderschapsontwikkelingsprogramma. Emiel en Stefaan (zijn verhaal vind je ook in de video hierna) delen hun ervaringen.

De vzw Teach for Belgium wil de schoolongelijkheid verminderen door geëngageerde mensen te vormen tot inspirerende leerkrachten en changemakers. Als deelnemer ga je 2 jaar betaald aan de slag in een school met een lage socio-economische index. Je wordt hierbij gevormd en ondersteund door het team van Teach for Belgium, dat deel uitmaakt van het internationale netwerk Teach for All.

Bekijk hier de story van Stefaan.

Meer info over Teach for Belgium vind je hier.

Meer videos, zoals die van Stefaan, vind je hier.

Deze sessie wordt online gehouden. Deelname is gratis. Inschrijving is verplicht.

Binnenkort vind je hier ook meer info over de ingenieur-leerkrachten die deel zullen nemen aan de sessie.

Programma

Start om 18:30 u. Voorzien einde is 20:00u.

De sessie zal online gehouden worden via Zoom, o.l.v. Marlies De Meester van Teach for Belgium.
Enkele dagen voor het event ontvangt u een mail met alle praktische info (meetinglink, etc.).

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
09/02/2022 Van: 18u30 tot 20u00
online via uw computer