MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Dag van de Wetenschap 2021@Cloud
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Dag van de Wetenschap 2021@Cloud

De show-case van onze USB-stroom fiets belicht deze “installatie” in al zijn aspecten.

De installatie werd telkens gebruikt in het kader van onze jaarlijkse deelname aan de “Dag van de Wetenschap” van de Vlaamse Regering. Onze invulling daarvan was om, vanuit de ingenieursinvalshoek, iets interactief te doen met de jonge deelnemers op locatie van het doe-centrum Technopolis Mechelen. Als deelgroep van ie-net ingenieursvereniging was het niet de bedoeling om ze te overdonderen met hightech maar om ze te tonen dat techniek leuk, toegankelijk én zelfs ook gezond kan zijn. Alsook nuttig, want door te trappen op de fiets werd er stroom gemaakt op de USB-aansluiting zodat die gebruikt kon worden voor nóg andere experimenten.

Vergeet niet de show-case te liken als je het leuk vond. Hiervoor moet je wel even een account aanmaken op de hoofdpagina van de ‘Dag van de Wetenschap’.

Programma

In de show-case zitten foto’s van de opbouw en het gebruik van de “installatie”, een filmpje en het elektrisch schema van de 5V USB-omvormer.

De website van de “Dag van de Wetenschap” is te bereiken via www.dagvandewetenschap.be. Je hoeft je niet aan te melden om op het icoon ‘Technologie & Techniek’ door te klikken. De inzending staat onder ‘Soort activiteit’=’Digitaal–On-demand’, ‘Thema’=’Technologie & Techniek’ en ‘Type activiteit’=’Show’, ‘Maak je eigen USB stroom om ….’, of > rechtstreeks hier

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Hugo Claes
Systeem Ingenieur
KBC Groep NV
28/11/2021 Van: 09u30 tot 17u00
online via uw computer