MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Erfenisplanning, voor oud én jong! - Provincie Limburg
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
20/01/2022

Erfenisplanning, voor oud én jong! - Provincie Limburg

Erfbelasting is voor velen de onrechtvaardigste der belastingen. Waar al op betaald is, dient men wederom op te betalen. Gelukkig zijn er alternatieven en wellicht zal men bij de volgende Vlaamse regeringsformatie opnieuw trachten de verdriettaks te verlagen, althans voor zover de begroting het toelaat... (En voor hen die niet in Vlaanderen wonen zijn er nog geen afbouwplannen).

Hoe bereid je je erfenis voor? Wat mag, en wat niet? Kan ik voorafgaande afspraken of contracten afsluiten? Hoe bescherm ik mijn partner? Mijn kinderen? Een behoeftig familielid of vriend? Wat heeft mijn groeps- of bedrijfsleidersverzekering  hiermee te maken? het huwelijks- of samenlevingscontract van mijn kinderen of mijn ouders? Wat gebeurt er als mijn partner en ik samen overlijden? zonder testament? met testament? Testament bij notaris? of registreren? of gewoon op een papieren tafelservet (ja, dat mag!!)? Helemaal uitkleden voor het slapengaan? Oei, mijn kinderen betalen erfrechten op een naakte eigendom waarvan zij geen euro zien, en moeten daarvoor geld lenen! Help, mijn partner is een vreemde! Help, mijn erfenis van mijn lievelingsoom wordt onteigend! Mijn bejaarde moeder heeft een jonge aanbidder! Gegeven is gegeven, of toch niet helemaal, of helemaal niet?

Wat heeft de Vlaamse regering veranderd in het erfrecht sinds 01/07/2021? Wanneer is iemand mijn beste vriend?

Een voordracht die zowel voor de senioren als jongeren onder ons bestemd is!

Uitzonderlijk mogen ook uw niet-inwonende ouders en (klein)kinderen ook komen tegen ledentarief (u moet ze tegelijk met uzelf inschrijven)!

Indien de locatie (in het Hasseltse) je echt niet uitkomt, kijk dan uit naar de voordrachten in de andere provincies:

  • Mortsel (Antwerpen) 23/09/2021
  • Roeselare 16/11/2021
  • Destelbergen (Gent) 22/03/2022

Opgelet: wie inschrijft en niet komt opdagen zonder tijdig (ten laatste op maandag 17/01/2022 om 16 h) te verwittigen betaalt een no-show-fee van 40 euro per persoon!

 

Programma

  • 19:15 uur: verwelkoming  (met een hapje en een drankje)
  • 19:45 uur: Voordracht door Thijs Keenen, Senior Consultant, Pareto
  • 20:45 uur: receptie en vragenuurtje
  • 22:15 uur: einde

 

Spreker

De voordracht wordt gegeven door Thijs Keenen, Senior Consultant bij Pareto, en van opleiding master in de rechten en master-na-master fiscaliteit. Hij begeleidt particulieren en zelfstandigen bij het uitwerken van hun familiale en fiscale vermogensplanning. Pareto is een dienstenbedrijf, erkend door de FSMA, dat gespecialiseerd is in begeleiding van zijn klanten in vraagstukken rond fiscaliteit, pensioen, vermogen en nalatenschap.

Contact & info

dr.ir. Robrecht H. Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
GHR Partners Belgium
ir. Luc Truyens
20/01/2022 Van: 19u15 tot 22u30
Maison Mairie Luikersteenweg 741 3501 Hasselt

€ 5,00 p.p. voor leden, hun partners, hun ouders en kinderen
€ 25,00 p.p. voor niet-leden
€ 40,00 p.p. voor no-show