Een groot deel van het programma speelt zich af in het universitaire restaurant Faculty Club. Een als begijn verklede stadsgids wacht ons op met koffie en vertelt over de geschiedenis van het Groot Begijnhof, gevolgd door een geleid bezoek aan dit unieke middeleeuws complex waar ooit 300 begijntjes woonden. Het domein is werelderfgoed van UNESCO. Rond 12 u worden we verwacht voor het aperitief en gastronomische lunch in het bekende restaurant CUM LAUDE van de Faculty Club Leuven. |
Na het hoofdgerecht krijgen we het eerste deel van een lezing over NANO-TECHNOLOGIE en onderzoek op chips door IMEC door Ir. Herman MAES. Na het dessert volgt het tweede deel van de lezing.
Ir. Herman Maes is Professor Emeritus KULeuven en voormalig Senior Vice-President IMEC, wereldleider op het gebied van chipsonderzoek en toepassingen. We krijgen een overzicht van nanotechnologie (en electronica) en de fenomenale ontwikkelingen hiervan in de voorbije “amper” 60 jaar van haar bestaan. Daarna wordt de impact van deze technologie geillustreerd en toegelicht aan de hand van een aantal toepassingen, bvb. in de gezondheidszorg. In de namiddag verlaten we de Faculty Club en wandelen we door de prachtige verzameling planten en bloemen van de Leuvense Kruidtuin, om te eindigen met een geleid bezoek aan het nabijgelegen Anatomisch Theater uit 1744, waar de allereerste dissecties van het menselijk lichaam door de Faculteit Geneeskunde plaatsvonden. |
€ 95,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 105,00 p.p. voor niet-leden