MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Plantaardige eiwitten als grondstof voor nieuwe levensmiddelen: het hoe, waarom en het maar.
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Plantaardige eiwitten als grondstof voor nieuwe levensmiddelen: het hoe, waarom en het maar.

De Europese consument wenst zijn consumptie van vlees meer en meer in te perken. Hierdoor ontstaat er een nood aan alternatieven die op dit moment vaak op plantaardige eiwitbronnen zijn gebaseerd. Het blijkt echter lang niet evident om deze plantgebaseerde producten als volwaardig alternatief te formuleren.

In deze tweedelige webinar wordt gefocust op de technologische, nutritionele en voedselveiligheidsaspecten van plantaardige eiwitten als grondstof voor vleesalternatieven. Naast de productieprocessen en eigenschappen van de belangrijkste plantaardige eiwitgrondstoffen wordt aangegeven hoe men deze eiwitten kan verwerken tot aantrekkelijke levensmiddelen. Tevens wordt dieper ingegaan op de potentiële nutritionele en voedselveiligheidsconsequenties bij de transitie naar plantgebaseerde eiwitten.

Programma

Maandag 11 oktober 2021 - online via zoom

13:30 – 13:40

Verwelkoming

13:40 – 14:10

De impact van een eiwittransitie

Erik Matthijs, KULeuven

14:10 – 14:40

Pre-processing van de grondstoffen, partim sojaeiwit

Roland Snel, ADM

14:40 – 14:45

Korte pauze

14:45 – 15:15

Pre-processing van de grondstoffen, partim erwteneiwit

Ronny Platteeuw, Cosucra

15:15 – 15:45

Pre-processing van de grondstoffen, partim tarwe(gluten) en rijst

Jan Delcour, KULeuven

 

Maandag 25 oktober 2021 - online via zoom

10:00 – 10:10

Verwelkoming

10:10 – 10:40

Extrusietechnologie als basis voor textureren

Geert Van Royen, ILVO

10:40 – 11:10

Van grondstof naar eindproduct

Thomas Verhaeghe, Snick Euroingredients

11:10 – 11:15

Korte pauze

11:15 – 11:45

Nutritionele aspecten van plantaardige alternatieven

John Van Camp, UGent

11:45 – 12:15

Voedselveiligheidsaspecten van plantaardige alternatieven

Bruno Demeulenaer, UGent

organisatie

Deze studiedag komt tot stand dankzij een samenwerking tussen de expertgroep voeding van ie-net Ingenieursvereniging en Flanders' Food.

       

Werkgroep:
Frank Devlieghere, André Huyghebaert, Carl Vandermeulen, Geertrui Vlaeminck, Guy Lamon, Charlotte Boone, Lore Knaepen, Frank Vandendriessche

 

Contact & info

Dirk De Wilde
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
25/10/2021 Van: 10u00 tot 12u30
ONLINE
2 DAGEN

€ 260 voor niet-leden
€ 182 voor individuele leden ie-net
(factuur op privé-adres)
€ 182 voor ie-net bedrijfspartners
€ 130 voor individuele leden
< 30j & > 65j
(factuur op privé-adres)


AFZONDERLIJKE DAG
(prijs per dag)
€ 150 voor niet-leden
€ 105 voor individuele leden ie-net
(factuur op privé-adres)
€ 105 voor ie-net bedrijfspartners
€ 75 voor individuele leden
< 30j & > 65j
(factuur op privé-adres)


Korting voor leden Flanders'Food (contacteer ie-net voor uw kortingscode)
€ 182 voor
deelname aan beide dagen
€ 105 voor deelname aan 1 dag


Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW

Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !
(enkel mogelijk voor deelnameprijs >100 EUR per persoon)


Erkenningsnummer DV.0217461
Aantal opleidingsuren : 5
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier