MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Oei, mijn (bedrijfs)wagen heeft een laadpunt nodig!

Oei, mijn (bedrijfs)wagen heeft een laadpunt nodig!

We gaan in op de vragen rond laadpunten voor particulier gebruik en in het bijzonder in de context van een mede-eigendom. Ie-net deelgroep Oost-Vlaanderen, ondersteund  door de Expertgroep Energie-Elektrotechniek, brengt deze online lezing in het verlengde van de visienota van de Expertgroep van voorbije december over de elektrische mobiliteit. Nu vanuit een pragmatisch perspectief!

Het Energiedebat wees al op de knellende schoentjes rond fiscaliteit, regelgeving en de onzekerheid rond laadinfrastructuur als forse drempels voor de verdere doorbraak van elektrisch rijden. Het Besluit van 8 december 2020 van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het Energiebesluit van 19 november 2010 stelt minimale wettelijke eisen omtrent infrastructuur voor laadpunten bij nieuwbouw en grondige renovatie.

Hoe kan dat concreet aangepakt worden in een appartementsgebouw waar rekening moet gehouden worden met de wet mede-eigendom en met basisakten, met de andere mede-eigenaars, met brandveiligheid? Hoe kunnen bewoners, mede-eigenaars en de vereniging van mede-eigenaars laadpunten voorzien? Wat zijn de hindernissen, en welke oplossingen dienen zich aan? Gastspreker Bart Massin, oprichter en zaakvoerder van Stroohm EV Services, beantwoordt al deze vragen en meer. Hij is bereid vanuit concrete, dagdagelijkse ervaringen zijn kennis met ons te delen.

Wie is de gastspreker?

Bart Massin, oprichter en zaakvoerder van Stroohm EV Services, is een ingenieur met een passie voor elektrische mobiliteit en heeft 15 jaar professionele ervaring in de energiesector. Hij was reeds actief betrokken bij de eerste schuchtere signalen van aankomende elektrificatie van het wagenpark. Hij werkt op de eerste rij mee aan de recente regelgevende initiatieven.

Contact & info

Ing. Erwin Debutte
ie-net vzw
Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
21/09/2021 Van: 20u00 tot 22u00
online via uw computer

Gratis voor ie-net-leden € 45,00 voor niet-leden