MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / 4-, 5- of 8-daagse motor- en wandelreis in het Zwarte Woud
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
08/08/2021

4-, 5- of 8-daagse motor- en wandelreis in het Zwarte Woud

 

We gaan deze zomer naar het Zwarte Woud. We werken een prachtige reis uit voor wandelaars en motorrijders, vanuit 2 hotels, eentje in het zuiden en eentje in het noorden. We vertrekken op zondag 8 augustus 2021, en komen de zondag nadien terug.

De wandelaars zullen op aangepast tempo, in functie van wat elk graag doet, heerlijk kunnen wandelen (of fietsen!) in groep of individueel. De motorrijders rijden via een schilderachtige route naar het eerste hotel in het zuiden, en ontdekken gedurende drie dagen de schitterende omgeving van het zuidelijke Zwarte Woud. Je kiest elke dag ter plekke of je een korte dan wel langere rit wil doen.

Op woensdag verhuizen we dan naar ons tweede hotel in het noorden, waar we tot zondag deze mooie streek kunnen ontdekken.

's Avonds verbroederen we en kunnen we honderduit vertellen over de mooie dingen die we beleefd hebben.

De deelnemers van de voorbije weekends in de Vogezen, Sauerland, de Franse Doubs en het Groot-Hertogdom Luxemburg kunnen ervan getuigen: het is zéker voor herhaling vatbaar!

Deelnemen voor 4, 5 of 8 dagen - Prijzen

De opgegeven prijzen zijn geschatte prijzen. We werken met een systeem van open boekhouding, waarbij de kosten zorgvuldig en transparant toegewezen worden aan wie ze maakt (bv. je betaalt je aandeel in het groepsticket om een monument te bezichtigen, voor zover je inderdaad aan het bezoek deelneemt, je betaalt meer als je een éénpersoonskamer wil, ...). In de aangekondigde prijzen is inbegrepen:

 • het verblijf in half pension (595, 655 of 695 euro per persoon voor 7 nachten, naargelang de kamer, zie hierna)
 • een lunchpakket op dagen 2 tot 8 (op dag 1 moet je dat zelf meebrengen, of onderweg in een bistro een hap eten) + de drank aan tafel (dus niet aan de bar, en in je kamer, dat betaal je individueel)
 • de drank onderweg tijdens de wandel- of motopauzes
 • de organisatiekosten en de verblijftaksen
 • het welkomstaperitief, aangeboden door de vereniging

Binnen de week na de reis krijgt iedereen de definitieve afrekening en krijgt hij terug wat hij teveel betaald heeft / betaalt hij extra wat hij te weinig betaald heeft. Meestal blijkt dat we 5 à 10% onder het aangekondigde budget blijven.

Reken per deelnemer voor het hele verblijf 745, 805 tot 845 euro naargelang de kamer.

Indien je enkel aan de eerste vier dagen deelneemt is de deelnameprijs ongeveer 315, 340 tot 360 euro naargelang de kamer.

Indien je enkel aan de laatste vijf dagen deelneemt is de deelnameprijs 420 of 460 euro naargelang de kamer.

Het te betalen saldo zullen wij in de loop van de maand mei 2021 opvragen.

De prijzen zijn geldig voor ie-net leden, hun levenspartner, en hun inwonende kinderen (de uiteindelijke prijs voor kleinere kinderen zal veel lager liggen, contacteer daarvoor de organisatoren). Anderen betalen 50 euro extra (tenzij ze alsnog (steunend) lid worden).

Een reisbijstandsverzekering voor voertuig en personen is verplicht! Voor die verzekering zorg je zelf, en we vragen je de gegevens van je verzekeraar en polisnummer door te geven ten laatste twee weken voor het vertrek.

Inschrijven

Er is maar plaats voor 20 deelnemers, wie eerst komt eerst maalt! Snel zijn is de boodschap. Indien alle door ons gereserveerde kamers volgeboekt zijn kunnen we proberen nog een plaatsje bij te krijgen. Reken er echter niet teveel op, want iedereen wil na corona er wel eens uitvliegen!

Reisagentschap

Voor de hotelreservaties werken we samen met reisagent Wendy Bijloos van Traveler Counsellors Belgium (www.travelcounsellors.be ), dat aangesloten is bij het Reisgarantiefonds.

Annulatie

 • Tot 2 maanden voor het vertrek (dus tot 7 juni 2021) zijn er geen annulatiekosten, behalve de reserveringskost van 5 € per persoon.
 • Indien je annuleert na die datum maar vervangen wordt door een andere deelnemer, zijn er geen annulatiekosten.
 • Indien je minder dan 2 maanden voor het vertrek annuleert, onderhandelen we met het hotel zodat je annulatiekosten zo klein mogelijk blijven.
 • Corona: indien omwille van maatregelen, afgekondigd door hetzij de Belgische hetzij de Duitse overheid de reis niet mag doorgaan, zijn er geen annulatiekosten.
 • Elke deelnemer beslist zelf of hij een annulatieverzekering wenst. Het reisagentschap biedt de mogelijkheid om bij hen een annulatieverzekering te nemen. De kostprijs daarvan is 6,3% van de hotelreservaties, wat neerkomt op ongeveer 6,5 € per overnachting. De annulatieverzekering is dus niet verplicht, maar moet wel beslist worden bij inschrijving.

Programma

8/08/2021

 • Samenkomst van de Motards, plaats wordt meegedeeld via de GPS-routes -  rit van ongeveer 500 km, met een aanzienlijk stuk autosnelweg in het begin en met regelmatige pauzes
 • De wandelaars vertrekken per wagen (carpool) naar hotel Silberkönig in Gutach im Breisgau en verkennen in de namiddag de buurt van het hotel.
 • 19 uur Welkomstaperitief

9 en 10/08/2021

 • Toeren in het zuidelijk deel van het Zwarte Woud; de routes worden klaargemaakt door Leen Breemans. De ritten ter plaatse zijn van diverse lengtes, maar shortcuts zijn voorzien voor degenen die het heel rustig willen houden. Je beslist elke dag of je een korte of lange rit wil doen.
 • Wandelen in de regio, eventueel met een korte verplaatsing per wagen naar het vertrekpunt van de wandeling; de wandelroutes worden uitgestippeld door Rit Elst.

11/08/2021

 • Vertrek naar het 2e hotel Mönchs Waldhotel in de buurt van Pforzheim, rit van ongeveer 300 km, met regelmatige pauzes
 • Vertrek in de loop van de dag van de deelnemers die tot woensdag blijven.
 • De deelnemers die vanaf woensdag komen sluiten tijdens de dag aan bij de motards of wandelaars aan, of komen ’s avonds naar het hotel.
 • De wandelaars genieten nog van een ochtendwandeling vooraleer te vertrekken naar Mönchs Waldhotel

12, 13 en 14/08/2021

 • Toeren in het noordelijk deel van het Zwarte Woud; de routes worden klaargemaakt door Leen Breemans. De ritten ter plaatse zijn van diverse lengtes, maar shortcuts zijn voorzien voor degenen die het heel rustig willen houden. Je beslist elke dag of je een korte of lange rit wil doen.
 • Wandelen in de regio, eventueel met een korte verplaatsing per wagen naar het vertrekpunt van de wandeling; de wandelroutes worden uitgestippeld door Rit Elst.

15/08/2021

 • Vertrek naar huis – rit van ongeveer 500 km . Aankomst in België: we mikken tegen 18 h in regio Leuven te zijn; deelnemers die in Limburg en het oosten van Vlaams-Brabant wonen kunnen uiteraard vroeger afzwaaien.
 • De wandelaars genieten nog van een ochtendwandeling en zetten in de namiddag koers naar huis.

Van zondag 8 tot woensdag 11 tot zondag 15 augustus

Praktische gegevens van de hotels

Zuiden – 3 nachten van 8 tot 11 augustus 2021

Hotel Silberkönig
Silberwaldstrasse 24
79261 Gutach im Breisgau

Heeft een eigen bowlingbaan

Kamers:

 • 5 tweepersoonskamers,
 • 4 single kamers
 • 6 tweepersoonskamers voor enkel gebruik

Let op: in het eerste hotel kun je als single kiezen uit 2 types - Bij de inschrijving duidelijk aangeven welke kamer je wil. Opgelet: als de vier eenpersoonskamers allemaal gereserveerd zijn zal je moeten overschakelen op een tweepersoonskamer die je al dan niet met iemand anders deelt, naar je eigen keuze.

Noorden – 4 nachten van 11 tot 15 aug 2021

Mönchs Waldhotel Kapfenhardter Mühle
Zu den Mühlen 2
75399 Unterreichenback

Kamers:

 • 5 tweepersoonskamers,
 • 10 single kamers

Dit is een welnesshotel :

 • Gratis gebruik van binnenzwembad, sauna, stoombad en fitness
 • Mogelijkheid tot huren van badjas, saunahanddoek, slippers voor welness

Contact & info

dr.ir. Rit Elst
Quality Manager
NXP SEMICONDUCTORS BELGIUM N.V.
dr.ir. Robrecht H. Paternoster
Voorzitter van ie-net Brabant-Brussel en ie-net Motards
GHR Partners Belgium
Leen Breemans
HR Consultant
PERSOLEEN
08/08/2021 Van: 09u00
15/08/2021 Tot: 15u00
Locatie nog niet gekend.

Zie hierboven.
Het te betalen voorschot is

 • 220 euro voor deelnemers van 8 tot 11/08
 • 280 euro voor deelnemers van 11 tot 15/08
 • 500 euro voor deelnemers van 8 tot 15/08

te vermeerderen met 50 euro voor niet-ie-net-leden.