MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / IP Paralegals online Cafés
Dit evenement is momenteel volgeboekt. U kunt echter wel nu inschrijven en op een wachtlijst geplaatst worden. U krijgt bericht als er plaatsen vrijkomen.

IP Paralegals online Cafés

Dankzij - of ondanks - corona hebben we allemaal aanpassingen moeten aanbrengen in de manier waarop we ons werk doen. Veranderingen hoeven niet noodzakelijk negatief te zijn en tijdens deze online sessies willen we graag enkele onderwerpen bespreken die voor IP paralegals op de een of andere manier anders (geworden) zijn tijdens thuiswerken.


De lessenreeks wordt onderverdeeld in 2 reeksen van telkens 5 sessies, waarvan de eerste 5 sessies voor de zomervakantie gepland worden, en de tweede reeks na de zomervakantie zal plaatsvinden. Elke sessie vangt aan met het schetsen van het juridisch kader van het topic van die dag, gevolgd door het bespreken van een specifieke situatie door een paralegal. Telkens ligt de aandacht op het uitwisselen van eigen ervaringen over het te bespreken onderwerp, zodat aan het einde van elke sessie iedereen zijn ‘best practice’ heeft kunnen delen.

De totale deelname voor zowel het voorjaar als het najaar is beperkt tot 30 cursisten. Elke groep wordt beperkt tot maximaal 15 personen, om een goede interactie tussen de deelnemers te kunnen blijven garanderen.
Dit wil zeggen dat bij meer dan 15 deelnemers de groep gesplitst wordt met een sessie van 13u00 tot 14u00 en een tweede sessie van 14u30 tot 15u30.

De IP paralegals online cafés zullen verlopen via zoom.


De deelnemers aan de 5 IP paralegal cafés in het voorjaar zullen prioriteit krijgen om later ook in te schrijven voor de sessies van het najaar. Bovendien zullen zij ook voorstellen kunnen opperen voor mogelijke topics die in het najaar kunnen behandeld worden.

Een organisatie van de expertgroep Intellectuele Eigendom
Wetenschappelijk coördinator: Evi Van Ballaer, Aenigma

 

Programma

30 maart 2021

 1. Elektronische handtekeningen
  (Evi Van Ballaer – Aenigma & Günther D’Haene – CNHi)

Hoe ga je om met het feit dat iedereen op verschillende locaties zit, en het verkrijgen van de nodige handtekeningen niet altijd vlot gaat? Vroeger was het belangrijk om die handtekening op papier te hebben, maar is dat nog steeds zo, of zijn er alternatieven mogelijk?


27 april 2021

 1. Papieren documenten
  (An De Vrieze & Jessy Symoens – Niko Group)

Op dit moment is het vaak niet toegelaten om on site te werken en om de papieren correspondentie te verwerken. Er wordt gekeken welke papieren documenten er vervangen kunnen worden door elektronische en hoe en waar deze aangevraagd dienen te worden.


11 mei 2021

 1. Registratie van transfers
  (Axel Plas & Femke Ruttens – IPHills)

De registratie van een IPR transfer (een overdracht van een intellectueel eigendomsrecht zoals een octrooi tussen een verkoper en koper) is vaak een nachtmerrie voor paralegals. Zeker als het octrooi geldig is in meerdere landen is het bos door de bomen niet meer te zien. Landafhankelijk zijn de eisen verschillend rond het neerleggen van bewijsstukken voor de overdracht en de identiteit van verkoper en koper. Er kunnen vertalingen geëist worden en het officialiseren van documenten vereist doorgaans de tussenkomst van een notaris, consulaat of ambassade. Zijn er knipperlichten en wat zijn best practices?


1 juni 2021

 1. Valideren en online tools
  (Jurgen Duyver & TBA - Gevers)

Het aanbod van providers die ons kunnen bijstaan wijzigt continue. Tijdens deze sessie wordt een selectie van het huidig aanbod bekeken, maar wordt ook kort ingegaan op enkele landen waar validatie eenvoudig zelf gedaan kan worden.


22 juni 2021

 1. Alternatieven voor Epoline/CMS
  (Ewan Van Minnebruggen & TBA – Atlas Copco)

De meest gebruikte manier om documenten te bezorgen aan het Europees Octrooi Bureau is via Epoline of CMS. Maar wat zijn de mogelijke alternatieven wanneer deze online platforms tijdelijk inactief zijn?


 

Najaar 2021

Datums en programma worden verder in het voorjaar bekendgemaakt

Contact & info

Dirk De Wilde
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
30/03/2021 Van: 13u00
22/06/2021 Tot: 14u00
ONLINE
€ 350 voor niet-leden
€ 245 voor individuele leden ie-net
(factuur op privé-adres)
€ 245 voor ie-net bedrijfspartners
€ 175 voor individuele leden
< 30j & > 65j
(factuur op privé-adres)
Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !

Erkenningsnummer DV.0217461
Aantal opleidingsuren : 5
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier