MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen - ONLINE
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen - ONLINE

Deze cursus wordt verplaatst naar voorjaar 2021

 
Doelgroep:

 • Pressure Vessel Engineer
 • E&I Engineer
 • Instrumentation Engineer
 • Maintenance Engineer
 • Production Engineer
 • Mechanical Engineer
 • Process Engineer
 • Inspection Engineer
 • Test Engineer
 • Piping Engineer
 • Pipeline Engineer
 • Project Engineer
 • Field Engineer
 • QA/QC Engineer
 • Process plant operator

 

Programma

Een correcte overdrukbeveiliging is essentieel voor elke proces plant. Overdrukbeveiligingen en de berekeningen ervan worden dikwijls in acht genomen bij het ontwerp van het proces maar dienen ook aangepast te worden bij elke verandering in het proces zelf, zijn componenten enz. Dit gebeurt spijtig genoeg zelden zodat vele overdrukbeveiligingen in processen outdated en zelfs gevaarlijk zijn. Deze cursus voorziet praktische tips en berekeningsmethodes om uw overdrukbeveiliging up to date en dan ook uw installaties veilig te houden. Veiligheidskleppen zijn meestal de laatste beveiliging van mens en industriële installatie in de procesindustrie. Grondige kennis van de veiligheidscomponenten, zijn installatie, onderhoud en de verschillende wetgevingen hieromtrent zijn dan ook uiterst belangrijk voor zowel verkopers van de veiligheidsklep, als voor alle ingenieurs die werken in en voor de procesindustrie. Een goede kennis en toepassing er van maakt dikwijls het verschil tussen een incident en een catastrofe. 

Deze training, gebaseerd op meer dan 35 jaar praktijkervaring met overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen behandelt alle aspecten rond dit onderwerp en gaat veel dieper dan de traditionele generische opleidingen rond dit vaak vergeten veiligheidscomponent. Bij het afronden van deze cursus zal de cursist in staat zijn verantwoorde en veilige beoordelingen te maken in verband met de overdrukbeveiliging en alle types veiligheidskleppen die in de proces industrie worden gebruikt en als het aankomt op hun design toepassingen, wetgeving, dimensionering, onderhoud, installatie en nog veel meer. 

Eigenlijk een must voor op zijn minst elk Seveso bedrijf omdat ook de FOD milieu (Vlaams en Federaal) en hun inspecteurs hierin nu worden opgeleid.

Deze cursus betaalt zichzelf zeer snel terug omdat men door een correcte kennis van selectie, dimensionering en onderhoudspraktijken veel kostenbesparender kan gaan werken op niveau van het optimaliseren van het  proces, aankoop van nieuwe kleppen en eveneens de beheerskosten en onderhoudskosten van zijn veiligheidskleppen park en zijn life cycle cost . 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen waarin de meeste onderwerpen intensief worden behandeld.
De 4de dag bestaat uit case studies en oefeningen en waarbij wij de mogelijkheid bieden dat de kandidaat wordt gecertificeerd voor een periode van 5j (tijdlimiet vanwege een steeds veranderende en evoluerende wetgeving hieromtrent) door een specialist en auditor met 35 jaar ervaring. Om een certificatie te bekomen dient uiteraard een test te worden afgelegd.

 

DATUMS

7, 8, 9 en10 december 2020

DUURTIJD

4 opeenvolgende dagen van 9u00 tot 17u00 (met een broodjespauze om 12u30)

Docent

Docent

Marc Hellemans
Managing Partner VhC

 

 

 

Author of  The Safety Relief Valve Handbook: Design and Use of Process Safety Valves acc. to ASME and International Codes and Standards published by Elsevier
Consultant pressure relief devices
Former Vice President of Safety/Pressure Relief Valves at Tyco Flow Control
Former Managing Director at Anderson Greenwood Crosby, a leading safety relief valve manufacturer
Over 35 years of technical consultancy and training experience in Pressure/Safety Relief Valves for the process industry including Oil & Gas, Power, Chemical, Petrochemical, etc.  
Worked as a Senior Manager for more than 18 worldwide Pressure/Safety Relief Valves brands 

Contact & info

Mevr. Katrien Godrie
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
01/01/2021 Van: 09u00 tot 17u00
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen

€1700 voor niet-leden
€1190 voor persoonlijke leden ie-net
€1190 voor bedrijfsleden ie-net
€850 voor persoonlijke leden < 30 jaar (factuur op privé adres)
€850 voor persoonlijke leden > 65 jaar (factuur op privé adres)Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.0217461
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier