MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Webinar - Eurocode 6 en verder : analyse van metselwerk in en voorbij het normatief kader

Webinar - Eurocode 6 en verder : analyse van metselwerk in en voorbij het normatief kader

Omwille van de Covid-19 maatregelen zal de studienamiddag vervangen worden door weblectures, aangevuld met een studiedag in september. Schrijf je in via onderstaande link om op de hoogte gehouden te worden.

Een doorgedreven stabiliteitsanalyse van metselwerk wordt in de ingenieurspraktijk nog vaak achterwege gelaten. Er wordt vandaag de dag echter meer en meer geëist van het metselwerk, o.a. door de integratie van niet-structurele maatregelen die een impact hebben op het structurele gedrag, zoals isolerende kimlagen. Het doel van deze studienamiddag is dan ook om architecten en ingenieurs een overzicht te geven van de belangrijkste stabiliteitsprincipes bij het ontwerp van metselwerk. Daarnaast wordt een blik geworpen op de meest recente onderzoeksresultaten op vlak van de analyse van moderne metselwerktoepassingen.

Deze namiddag wordt georganiseerd binnen het kader van het door VLAIO gesubsidieerde TETRA-project InnoMaso, dat tot doel heeft om (voor-)ontwerptools te ontwikkelen voor de stabiliteitsverificatie van hedendaagse en nieuwe metselwerktoepassingen. Aan dit project, gecoördineerd door UHasselt, participeren een 15-tal bedrijven waaronder metselwerkfabrikanten, softwareontwikkelaars en studiebureaus.

Programma

PROGRAMMA

13:30u : Ontvangst
14:00u : Verwelkoming
14:10u : Basisprincipes van het ontwerp van metselwerk volgens Eurocode 6
15:15u : Pauze met koffie en gebak
15:45u : Een stap verder dan/met Eurocode 6: overzicht van recente onderzoeksresultaten en een blik op de aankomende vernieuwingen in Eurocode 6
16:45u : Q&A
17:00u : Afsluitende drink


PRAKTISCHE INFO

Datum : 30 april 2020 - 13:30u

Plaats : Bouwcampus - Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek

Deelname : De deelname is gratis maar inschrijven is verplicht via www.uhasselt.be/metselwerk

Download flyer

 

Docenten

prof. dr. ir. Hervé Degée en prof. dr. ing. Bram Vandoren, faculteit Industriële ingenieurswetenschappen (herve.degee@uhasselt.be; bram.vandoren@uhasselt.be)
UHasselt Campus Hasselt | Martelarenlaan 42 | BE-3500 Hasselt Campus Diepenbeek | Agoralaan | Gebouw D | BE-3590 Diepenbeek www.uhasselt.
 

30/04/2020 Van: 13u30 tot 17u00
Bouwcampus - Confederatie Bouw Limburg Wetenschapspark 33 3590 Diepenbeek