MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

Deze sessie zal online gehouden worden op 23 maart.

Wens je deel te nemen? Stuur een mail naar toon.de.bruyn@ie-net.be en we bezorgen je de praktische info.
 

Bekijk hier de story van Stefaan.

In België is er een gemiddelde leerachterstand van drie jaar tussen een leerling uit een kansarm milieu en die uit een kansrijk milieu. Als toekomstige wetenschappen- of wiskundeleerkracht zou je via Teach for Belgium een verschil kunnen maken op de scholen waar je het meeste nodig bent. Op 23 maart organiseert ie-net in samenwerking met de vzw ’Teach for Belgium’ een informatiesessie voor wie een fast-track naar het onderwijs overweegt via hun leiderschapsontwikkelingsprogramma. Selwin en Sven, ingenieurs net zoals Stefaan in de video, die de stap naar het onderwijs hebben gemaakt, delen hun ervaringen. 

De vzw Teach for Belgium wil de schoolongelijkheid verminderen door geëngageerde mensen te vormen tot inspirerende leerkrachten en changemakers. Als deelnemer ga je 2 jaar betaald aan de slag in een school met een lage socio-economische index. Je wordt hierbij gevormd en ondersteund door het team van Teach for Belgium, dat deel uitmaakt van het internationale netwerk Teach for All. 

Meer info over Teach for Belgium vind je hier.

Meer videos, zoals die van Stefaan, vind je hier.

 

Programma

Deze sessie zal online gehouden worden via Zoom.

Start om 18:30 u. Voorzien einde is 20:00u.

Wens je deel te nemen? Stuur een mail naar toon.de.bruyn@ie-net.be en we bezorgen je de praktische info.

Over de sprekers

      
Sven Van Hecke en Selwin Maginet

Na enkele jaren in de privé sector in zowel technische als sales rollen, hebben Sven en Selwin (beide bio-ingenieurs) de stap gezet naar het onderwijs via het Teach for Belgium programma. Ondertussen geeft Selwin al 3 jaar wiskunde in Antwerpen en heeft hij de STEAM-richting in zijn school helpen opstarten. Sven zit in zijn tweede jaar van het programma en geeft wetenschappen in de hoogste graden, ook in Antwerpen. 

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
23/03/2020 Van: 18u30 tot 20u00
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen