MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Cybersecurity tips en tricks
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Cybersecurity tips en tricks

Cybersecurity is een actueel thema. De hack bij Picanol zit nog maar vers in het geheugen of daar worden de servers van de gemeente Willebroek gehackt. Vorig jaar lag Asco ettelijke dagen stil. Om nog maar te zwijgen van de vele gevallen die de pers niet halen. Wat kan je er aan doen? Hiervoor gaan we te rade bij NVISO, een Belgische Cyber Security-startup die ethische hacking en cyberincidentresponsdiensten biedt aan enkele van de grootste bedrijven van België en Duitsland.

In een eerste luik gaat NVISO dieper in op wat je als softwaregebruiker kan doen om verdachte communicatie te ontdekken en veilig te werken. Als een website er verdacht uit ziet, wordt aangeraden een vals paswoord te gebruiken. Aanvaardt de website dit paswoord, dan is de website zeker vals. Deze en vele andere nuttige tips die je zowel privé als professioneel kan inzetten kom je te weten. Misschien een aanzet voor een verplichte opleiding binnen je bedrijf?

In een tweede luik gaat NVISO dieper in op het opzetten van veilige systemen. Daarbij wordt de normreeks IEC 62443 toegelicht. Hierbij wordt uitgelegd hoe cyberveilige computersystemen op te zetten en de veiligheid van de systemen te onderzoeken. Het is een must voor elk bedrijf om een veiligheidsaudit uit te voeren. Verder wordt ingegaan op de ICS veiligheidstrends en uitdagingen.

Veder nadenken over hoe cyberveilig we zijn, doen we bij een afsluitend glaasje.

Programma

  • 20:00 uur: Welkom en voorstelling NVISO
  • 20:15 uur: Cyberveilig werken: tips & tricks
  • 21:00 uur: Audit en opzetten van cyberveilige systemen
  • 21:45 uur: Afsluitende drink

Contact & info

ir. Dirk De Moor
Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
05/03/2020 Van: 20u00 tot 22u30
NVISO Guimardstraat 8 1000 Brussel
  • € 5,00 p.p. voor ie-net-leden / gezinsleden
  • € 25,00 p.p. voor niet-leden