MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Van Eyck: Een optische revolutie
Deze activiteit wordt afgelast wegens de corona crisis
14/04/2020

Van Eyck: Een optische revolutie

AFGELAST WEGENS CORONA CRISIS

Een bezoek met gids aan de grootste Jan Van Eyck-tentoonstelling ooit. Van deze geniale kunstenaar zijn wereldwijd slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft in het MSK Gent te zien zullen zijn. Samen met werken uit Van Eycks atelier, kopieën van verdwenen Van Eycks en meer dan 100 andere topstukken uit de late middeleeuwen vertellen zij het verhaal van zijn optische revolutie. Centraal in deze tentoonstelling staan de gerestaureerde buitenluiken en de luiken Adam en Eva van de "Aanbidding van het Lam Gods" (1432), het absolute meesterwerk van Van Eyck.

Van Eyck onderzocht de werking van het licht en wist dit op onnavolgbare wijze vast te leggen in zijn kunstwerken. Hij maakte portretten waarbij enkel de adem ontbreekt, landschappen die de wereld tot in het kleinste detail tonen, en zette zijn tijdgenoten - en ons vandaag - op het verkeerde been met de illusionistische weergave van sculpturen. Deze tentoonstelling wil bezoekers eenzelfde gevoel van bewondering ontlokken zoals Van Eycks tijdgenoten ervoeren toen ze zijn werken voor het eerst zagen.

Na de rondleiding in de Van Eyck-tentoonstelling is er de gelegenheid om de vaste collectie van het Museum voor Schone Kunsten te verkennen.

Programma

  • 12:00 uur: (stipt) ontvangst in het MSK en start van het bezoek aan de Van Eyck-tentoonstelling
  • 14:00 uur: einde van de rondleiding, mogelijkheid tot vrij bezoek aan de permanente collectie van het MSK

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Karel Berkers
Informaticus - Projectleider
FOD FINANCIEN
14/04/2020 Van: 12u00 tot 14u00
Museum voor Schone Kunsten Gent Fernand Scribedreef 1 9000 Gent

€ 25,00 p.p.voor ie-net-leden en partner

€ 75,00 p.p. voor niet-leden